18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prepričljivi DiskStation DS1019+

2 min read

Podjetje Synology je predstavilo DiskStation DS1019+, namizni strežnik NAS s 5 režami za diske in odličnimi zmogljivostmi. Ob branju tehničnih podatkov dobim občutek, da je ta model res idealna izbira za manjša podjetja in zahtevnejše domače uporabnike. Je kompakten in zelo zmogljiv. Vgrajen ima namreč štirijedrni procesor in kar 8 GB pomnilnika (v dvokanalni konfiguraciji), v strežniku pa bodo poleg klasičnih diskov prostor našli tudi pogoni SSD, saj je opremljen z dvema režama M.2 NVMe. DS1019+ tako omogoča uporabo predpomnilnika SSD, ne da bi zasedli reže namenjene hrambenim diskom. Na drugi strani pa je, zaradi zmogljivosti dvokanalnega transkodiranja 4K videa in skalabilne zasnove prostora za hrambo, idealna izbira za poganjanje večpredstavnostnih programov in video posnetkov, tudi če so ti ločljivosti 4K (kar s seboj potegne res ogromne datoteke). Zmogljivosti je v vsakem trenutku dovolj za zanesljivo in hitro dvosmerno prenašanje podatkov, kar bodo s pridom izkoriščale poslovne aplikacije, podprta je tudi virtualizacija.

Nadgradljiva zasnova DS1019+ omogoča preprosto razširitev hrambenega prostora brez zaustavljanja sistema (!), kar pomeni, da je strežnik idealna izbira za deljenje datotek, varnostno kopiranje in obnovitev sistema po nesrečah. Sekvenčni pretok šifriranih podatkov tako ob branju kot zapisovanju presega 225 MB/s. Z dodatno razširitveno enoto pa lahko skupna kapaciteta hrambe podatkov doseže zavidljivih 140 terabajtov.

Idealna multimedijska knjižnica
DS1019+ podpira dvokanalno, 4K video transkodiranje v realnem času in prinaša izjemno izkušnjo v prenašanju ultra HD videa (4K), kot tudi deljenja datotek. Z uporabo programa Synology Moments lahko uživamo tudi v tehnologiji za prepoznavanje slik in samodejnem urejanju dragocenih (fotografskih) spominov.

Synology DiskStation Manager
DS1019+ poganja DiskStation Manager, napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki podjetjem pomagajo izdatno povečati varnost podatkov in delovno učinkovitost. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda, in z izborom PCMag Readers’ Choice Award, ki jo je prejel že osmo leto zapored.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.