18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Še hitrejši bajsek

1 min read

Synology Inc. je predstavil DiskStation DS1819+, namizni strežnik NAS, v katerega lahko vgradimo do 8 diskov. Škatla tako ponuja izjemne zmogljivosti in nadgradljivost, s katero bo zlahka sledila razvoju podjetja in povečanim potrebam po hrambenem prostoru. Za zmogljivosti in energijsko varčnost skrbi štirijedrni procesor Intel Atom C3538 (delovni takt 2,1 GHz), ki si pri delu pomaga s 4 GB hitrega DDR4 pomnilnika (ta je nadgradljiv do 32 GB). Tisto, kar skrbnike takšnega sistema najbolj zanima, je seveda zmogljivost branja in pisanja podatkov. Sekvenčni pretok podatkov ob branju znaša do 2.045 MB/s in do 656 MB/s pri zapisovanju, s čimer je model DS1819+ več kot polovico hitrejši od svojega predhodnika.

»Novi strežnik je idealen za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih. Še posebej, ker prinaša širok nabor uporabnih rešitev,« je povedal Kevin Meng, produktni vodja v korporaciji Synology Inc. in dodal: »DS1819+ je prenovljen strežnik iz serije +, od predhodnika se lahko pohvali s 57% povečano hitrostjo prenosa pri branju sekvenčnih podatkov. Naprava je po zaslugi vgrajenih poslovnih aplikacij veliko več kot le datotečni strežnik ali prostor za hrambo.«

Razveseljuje tudi s podatkom, da ima vgrajene kar štiri gigabitne omrežne priključke, podpira nadomestni način delovanja in funkcijo združevanja povezav (Link Aggregation). V kolikor bi želeli napravo namestiti v podatkovni center ali strežniško sobo, pa bo dobrodošla tudi možnost vgradnjo dodatne 10GbE kartice za boljši izkoristek pasovne širine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.