27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kaspersky Lab podatke že melje v Švici

2 min read

ZURICH, SWITZERLAND - NOVEMBER 13: the Kaspersky Transparency Summit on November 13, 2018 in Zurich, Switzerland. (Photo by Adrian Bretscher/Getty Images for Kaspersky Lab)

S tem tednom se zlonamerne in sumljive datoteke, ki jih z družbo Kaspersky Lab delijo uporabniki njenih varnostnih rešitev v Evropi, obdelujejo v podatkovnih centrih v švicarskem Zürichu. Družba je tako opravila prvi korak zaveze za premestitev infrastrukture, ki je del globalne pobudo za transparentnost delovanja. Selitev odraža odločnost družbe Kaspersky Lab v zagotavljanju integritete in zaupanja vrednih produktov, spremlja pa jo tudi odprtje prvega centra družbe za transparentnost, prav tako s sedežem v Zürichu.

Ob začetku obdelave podatkov v Evropi in odprtju prvega centra za transparentnost je Eugene Kaspersky, direktor družbe Kaspersky Lab, povedal: “Transparentnost postaja nova normalnost industrije informacijske tehnologije, še zlasti področja kibernetske varnosti. V družbi Kaspersky Lab smo ponosni, da smo med vodilnimi v tem procesu. Kot tehnološko podjetje smo osredotočeni na zagotavljanje najboljše infrastrukture informacijske tehnologije za varnost naših produktov in podatkov. Selitev ključnih delov naše infrastrukture v Švico jih postavlja na eno izmed najbolj varnih lokacij na svetu. Obljube, ki smo jih podali z našo globalno pobudo za transparentnost delovanja, se izpolnjujejo ter krepijo odpornost in vidnost naših varnostnih rešitev.”

Photo: Adrian Bretscher/Getty Images

Podatki, za katere so se uporabniki aktivno odločili, da jih delijo z družbo Kaspersky Lab, vsebujejo sumljive ali prej neznane zlonamerne datoteke in pripadajoče meta podatke, ki jih varnostne rešitve družbe posredujejo platformi za avtomatizirano analizo zlonamerne programske opreme Kaspersky Security Network.

Čeprav datoteke sestavljajo le del podatkov, ki jih obdelujejo tehnologije družbe Kaspersky Lab, so te najpomembnejše. Zaščita podatkov uporabnikov skupaj z varnostjo in integriteto infrastrukture je prednostna naloga družbe. Zato je tudi preselitev obdelave podatkov na prvem mestu, zanjo pa se pričakuje, da bo v celoti izvedena do konca leta 2019. Selitev drugih tipov podatkov, ki jih obdelujejo varnostne rešitve družbe Kaspersky Lab in vključujejo različne vrste avtomatiziranih groženj in statistik uporabe, je načrtovana za poznejše faze izvedbe globalne pobude za transparentnost delovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.