19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Svetovni dan filozofije in podjetništvo

1 min read

Sam na filozofijo ne dam prav veliko, priznam pa, da mi je marsikakšen citat prav všeč. Danes jih bom verjetno prebral več kot sicer. Enega sem že navsezgodaj, dostavila ga je japonska korporacija Kyocera. Filozofija njenega ustanovitelja dr. Kazua Inamorija je namreč neločljivi del vseh vidikov poslovanja. Takole je dejal: “Spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi”. Preprosto in učinkovito.

Dr. Inamori je prepričan, da je slediti načelu sožitja edina pot do uspešne prihodnosti človeške rase in našega planeta. Načelo odraža, da so za preživetje vsa živa bitja med seboj odvisna. Torej morajo tudi osebne in poslovne odločitve imeti v mislih temeljno vprašanje: “Kako, kot človeško bitje, pravilno ravnati?”

V sporočilu za medije so v korporaciji KYOCERA Document Solutions Europe zapisali, da je podjetje osredotočeno na sodelovanje in spoštovanje v vseh pogledih, vključno s skrbjo za okolje. Slednje se odraža tako v številnih Kyocerinih okoljskih aktvinostih, kot v priznani seriji izdelkov ECOSYS in certifikatu ISO 14001:2015, ki ga je za upoštevanje okoljskih standardov podjetje prejelo v začetku leta.

Svetovni dan filozofije je sicer organizacija UNESCO predstavila leta 2002. Obeležujejo ga dogodki in razprave po celem svetu, z namenom dvigniti zavedanje o pomenu filozofije in obnavljanju zanimanja za to področje. Cilj je spodbuditi filozofsko analizo in raziskave sodobnih problemov, s čimer se lahko učinkoviteje soočamo z izzivi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.