25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mate 20 Pro ali Huawei maršira naprej

2 min read

rhdr

Začnimo tam, kjer se zadeva ponavadi zaključi – s ceno. Tisoč evrov bo treba odšteti za novega paradnega konja in kovačnice po imenu Huawei – toliko namreč stane pametni mobilnik Mate 20 Pro, ki je bil danes skupaj s tremi brati in nekaj dodatki predstavljen v Londonu. Kdor želi najboljše mobilne tehnologije ta hip, bo pač odštel zahtevan znesek in užival v dobljenem. Kakorkoli obrnem – v vsakem pogledu dobi več kot pri konkurenci.

Ko smo že pri pogledu – na hrbtni strani so v kvadratni postavitvi nameščene tri Leica kamere, družbo pa jim dela bliskavica. Bržkone najzmogljivejša mobilna kamera ta hip (čakamo rezultate) se ponaša z osrednjim senzorjem ločljivosti 40 milijonov pik, medtem ko par dodatnih seznorjev, ki se skrivata po širokokotnimi lečami, premore 20 oziroma 8 megapik in omogoča vrhunske učinke megljenja in bokeha, primerljive s tistimi, ki jih zmorejo boljši zrcalno-refleksni fotoaparati. Očiten napredek je telefon naredil na področju zajema bližnjih posnetkov (t. i. makro) Svoje delo seveda pri tem upravlja tudi umetna pamet, ki jo je za model Mate 20 Pro Huawei nadgradil predvsem na področju zajema video posnetkov, kjer prinaša nekaj res zanimivih funkcij in učinkov, ki bodo všeč vsem videofilom in vsem navdušencem nad hollywoodsko in bollywoodsko produkcijo.

Strojna oprema, povprašate? Na kratko – tip top, kakršna mora biti. Mobilna platforma Kirin 980 je neverjetno napredovala tako glede grafičnih zmogljivosti kot tudi energijske učinkovitosti. Osemjedrni čip na zgolj enem kvadratnem centimetru površine premore kar 6,9 milijard tranzistorjev, kar je 1,6-krat več kot prejšnja generacija. Še bolj napredno upravljanje zmogljivosti prinaša kar tristopenjsko arhitekturo energetske učinkovitosti, zato Mate 20 Pro varčuje z zmogljivostmi, ko jih ne rabi, nato pa da vse od sebe, če aplikacija ali igra to zahteva. Vgrajena baterija zmogljivosti 4200 mAh je najboljša med podobnimi (premore ekstremno hitro polnjenje in brezžično polnjenje, telefon pa lahko celo brezžično (!!) polni tudi druge naprave), dvodnevna avtonomija pa dosegljiva večini uporabnikov, kljub kar 6,4-palčnemu zaslonu AMOLED razkošne ločljivosti 1440 x 3120 pik. 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za hrambo pa bi moralo zadostovati večini uporabnikov, kdor pa bi želel še več, lahko uporabi nove nano (NM) kartice, ki so še hitrejše in omogočajo izjemno kapaciteto.

Kdor bo novinca naročil med prvimi, bo zraven brezplačno prejel še hiter polnilnik za brezžično polnjenje, telefon pa ga bo v nabiralniku pričakal 5. novembra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.