19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo ThinkShield

1 min read

Lenovo meni, da ima odgovor na čedalje več in pogostejše varnostne izzive poslovnih okolij. Revolucionaren pristop k varovanju naprav v njihovem celotnem življenjskem ciklu je poimenoval kar ThinkShield, gre pa za skupek različnih tehnologij in orodij, ki varujejo tako strojno kot programsko opremo in še marsikaj drugega.

Varen BIOS in razvoj strojne programske opreme skupaj s funkcijami, kakršna je ThinkPad Privacy Guard, skrbi za fizično in programsko zaščito naprav. Lenovo je tudi prvi, ki je vgradil fizično zaslonko za kamero v prenosniku. Tu so še napredne tehnologije prepoznavanja prstnega odtisa in njihovo kombiniranje z drugimi varnostnimi mehanizmi naprav, ki podjetjem zagotavljajo višjo in bolj enostavno zaščito identitete zaposlenih. Na BIOS-u temelječa zaščita Smart USB omogoča IT-skrbnikom upravljanje z vmesniki USB in nastavljanje, da se povezujejo le s točno določenimi napravami – npr. tipkovnicami in miškami, kar dodatno prispeva k večji varnosti naprav in zaposlenih. Prav tako nam računalnik ali tablica sporočita, če se povezujemo v potencialno nevarno (beri: neustrezno zaščiteno) brezžično omrežje. Na novih napravah je naložen Lenovo Endpoint Management, ki ga poganja MobileIron, in zagotavlja varen in enostaven način zaščite naprav iz oblaka.

Integracija z rešitvijo Intel Authenticate podpira rabo do 7 faktorjev avtentikacije in nudi višjo varnost in prilagodljivost zaščite v primerjavi s ponudniki, ki omogočajo manj načinov avtentikacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.