20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo z novo tovarno na Madžarskem

2 min read

Družba Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, je v madžarskem mestu Sarvar uradno odprl novo tovarno strežnikov x86, sistemov hrambe podatkov in omrežnih rešitev. V tovarni bodo izdelovali Lenovo izdelke za podatkovne centre za trge v regiji EMEA, stranke in partnerji pa bodo posledično deležni hitrejših dobav in večje prilagodljivosti naročil.
lenovo-flex-sarvar-6
Flex bo decembra obeležil že sedem let partnerstva z družbo Lenovo. V novi tovarni v mestu Sarvar nastajajo najnovejši strežniki x86, sistemi hrambe podatkov in omrežna oprema, naročniki pa lahko oddajo naročila za točno določene konfiguracije izdelkov in po meri izdelanih sistemov. Tovarna v mestu Sarvar je sicer v preteklosti proizvajala predvsem osebne in prenosne računalnike, še pred koncem leta pa naj bi izdelala že šest milijonti Lenovo osebni računalnik, namenjen prodaji v regiji EMEA.

lenovo-flex-sarvar-5

Sodelovanje Lenova z družbo Flex je strateškega pomena, saj Lenovo na ta način dosega kakovostno ravnotežje lastne izdelave izdelkov in izdelave pri pogodbenih partnerjih. Slednji morajo dosegati visoke kriterije kakovosti izdelave, ki jih zahteva inovativna proizvodnja. Tem sledijo tudi zanesljive storitve dobave izdelkov.

lenovo-flex-sarvar-2
»Panoga IKT je zelo pomembna za madžarsko gospodarstvo. Ta industrija nudi delo več kot 400.000 državljanom Madžarske in ustvarja več kot 13 % BDP. Naložba podjetja Lenovo še krepi položaj države kot specialista za IT-proizvodnjo, ustvarja 250 novih delovnih mest in povečuje sodelovanje z lokalnimi ponudniki,« je povedal Mihály Varga, madžarski minister za gospodarstvo.

lenovo-flex-sarvar-3lenovo-flex-sarvar-1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.