16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Citroën Racing letos v boju na vseh frontah

1 min read

Citroën Racing je v tehničnem centru v Versaillesu predstavil podrobnosti o svojem programu športnih tekmovanj za leto 2014. Prvič v zgodovini bo Citroën v isti sezoni hkrati nastopil na dveh svetovnih prvenstvih FIA, in sicer z reli dirkalniki (WRC) in turnimi avtomobili (WTCC).

Citroen WRC in WTCC ekipi

Od samega začetka prvenstva WRC, 14. januarja v Monte-Carlu, pa vse do črno-bele zastavice na finalni dirki prvenstva WTCC, 16. novembra v Macau, se bo ekipa Citroën Racing soočila s 306 napetimi dnevi v sklopu dveh svetovnih prvenstev oziroma na skupno 25 dirkah.

Navkljub težkim ekonomskim razmeram, s katerimi se sooča avtomobilska industrija (skupina PSA ni nobena izjema), pa se bodo blagovna znamka Citroën in njene kreativne tehnologije (saj poznate slogan Créative Technologie?) predstavile v še več državah na vseh kontinentih sveta.

Barve WRC tovarniške ekipe Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team bosta zastopala vozniška para Kris Meeke/Paul Nagle in Mads Østberg/Jonas Andersson. Po odhodu Loeba in Ogierja je že jasno, da bodo zmage tokrat velik uspeh.

Bo pa zato Sébastien Loeba v družbi starega mačka Yvana Mullerja ter novinca José-Marie Lópeza po dirkališčih letos podil dirkalnik Citroën C-Elysée WTCC. Kako dobro je le ta pripravljen, bodo pokazale prve dirke, saj za vse tekmovalce letos veljajo novi predpisi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.