24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

LG-jevi namizni velikani

2 min read

Čez dobra dva tedna in pol v Las Vegasu vrata odpira največji sejem zabavne elektronike na svetu – CES 2014. Nekateri proizvajalci so z najavo svojih novosti že pohiteli. LG bo pozornost iskal tudi z vrhunskimi monitorji, med katerimi se najdejo tudi modeli z ločljivostjo 4K in modeli z razmerjem stranic 21 : 9.

Zvezda med monitorji je tako model 31MU95, ki sliko prikazuje v ločljivosti 4096 x 2160 pik (4K) pri čemer bo korejski proizvajalec poskrbel, da ti prestižni modeli že iz proizvodnega traku pridejo ustrezno barvno kalibrirani, tehnologija ColoPrime pa v navezi s programsko opremo LG True Color Pro za kalibracijo barv poskrbi za kar se da barvno natančen prikaz barvnega spektra Adobe RGB (monitor dosega kar 99-odstotno pokrivnost tega barvnega spektra).

Ponudbo monitorjev z razmerjem stranic 21 : 9 začenjata prestižna modela z oznako UM95, ki bosta na voljo z diagonalama zaslona 29 in 34 palcev, pri čemer bo slednji sliko prikazoval v ločljivosti 3440 x 1440 pik (UWQHD). Barve bodo seveda povsem »žive«, saj monitor pokriva kar 99 odstotkov barvnega spektra sRGB. Ponudbo resnično širokokotnih monitorjev bodo v nadaljevanju zaokrožili tudi cenovno dostopnejši modeli iz družine UM65, ki bodo na voljo z diagonalami zaslona 25, 29 ter 34 palcev.

lgmonitorLG_34UM95_29UM651

Tehnološka opomba:

Ločljivost monitorja določa delovno površino zaslona, zato so višje ločljivosti med naprednimi uproabniki še kako zaželene. Razmerje stranic je sicer stvar okusa, pa vendar so v zadnjih letih ponudbo povsem preplavili modeli z razmerjem stranic 16 : 9 in 16 : 10. Razmerje 21 : 9 je praktično eden izmed kinematografskih formatov, v primeru namiznih monitorjev pa cilja na uporabnike, ki sicer uporabljajo par monitorjev (dva monitorja) za razširitev delovne površine namizja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.