18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Micra je odrasla

2 min read

All New Nissan Micra

Poglejte jo. Je drzna in vpadljiva. Sploh v oranžni barvi ne deluje več kot miška. To je Nissan Micra pete generacije. Sicer ostaja zvesta konceptu Sway, predstavljenem na lanskem ženevskem avtomobilskem salonu, saj popolnoma uteleša Nissanov najnovejši oblikovalski slog – pač prilagojen njenim skromnejšim zunanjim meram. Med njene oblikovne značilnosti spadajo prepoznavna rešetka “V-motion”, od koder po boku do zadnjega dela vozila poteka značilna ostra linija, luči v prelomljeni obliki in plavajoča streha, še eden izmed Nissanovih oblikovalskih pečatov, ki poskrbi za občutek razsežnosti. Poleg tega so kljuke njenih zadnjih vrat skrite v zadnjih stebričkih, ima pa tudi podaljšano strešno linijo s prehodom v spojler, ki izboljša aerodinamičnost in pripomore k še večji privlačnosti vozila. Na voljo bo kar 10 prefinjenih in živih barv karoserije, vključno z oranžno Energy. Z dodatnimi ponudbami za prilagoditev notranjosti in zunanjosti vozila lahko kupci ustvarijo 125 različnih možnosti in tako na vozilu Micra pustijo svoj osebni pečat.

All New Nissan Micra

V kabini pride do izraza 7-palčni osrednji zaslon, prek katerega je možen dostop do avdio sistema, satelitske navigacije, funkcij mobilnega telefona, aplikacij, ki jih je mogoče prenesti s spleta, ter funkcije Siri za glasovno upravljanje prek multimedijskega sistema Apple CarPlay.

Micra Gen5

Micra pete generacije kot prvo izmed Nissanovih vozil razreda B s svojim obsežnim izborom naprednih varnostnih funkcij, ki so na voljo pri vseh različicah, uresničuje vizijo Nissanove inteligentne vožnje. Tehnologije, ki so običajno na voljo v večjih avtomobilih, kot je na primer opozorilnik za nenamerno skrenitev z voznega pasu, so novost v tem razredu vozil. Je tudi prvo Nissanovo vozilo

Micra Gen5

na evropskem trgu, ki ponuja inteligentni sistem pomoči pri zaviranju v sili s funkcijo prepoznave pešcev, vključuje pa tudi inteligentni sistem za nadzor okolice vozila, funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, sistem za preklapljanje dolgih luči in opozorilo pred vozili v mrtvem kotu. Te napredne varnostne funkcije tlakujejo pot do avtonomne vožnje in so sestavni del Nissanove inteligentne mobilnosti.

Micra Gen5

Nova Micra ima količnik zračnega upora vsega 0,29, kar je vrhunski dosežek za dvoprostorsko limuzino. Motorji so posodobljeni. Ob začetku prodaje bodo kupci lahko izbirali med 0,9-litrskim trivaljnim bencinskim turbomotorjem in 1,5-litrskim dizelskim motorjem, pri čemer oba razvijeta 90 KM. Kaj kmalu bo na voljo tudi 1,0-litrski atmosferski motor s 73 KM.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.