26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lasersko kinotečno razkošje

2 min read

Zastrižete z ušesi, ko slišite kratice, kot so 4K, UHD, HDR, 3LCD in podobne? Jaz tudi. Sploh če so povezane z diagonalami, res dolgimi diagonalami. Takimi, ki jih pričarajo projektorji. In potem pride Epson s projektorjem EH-LS10500, ki ponuja najboljšo kakovost slike ob odlični prilagodljivosti – motorizirane leče s spominskimi nastavitvami nadgrajujeta funkcija samodejnega ostrenja in izdatna optična povečava.
epson-eh-ls10500-2
Osrednjo vlogo pri prikazu vrhunske slike imajo 3LCD odsevne plošče v navezi z dvema laserskima viroma svetlobe, ki ustvarijo širok barvni spekter in absolutno črno barvo. Slikovni procesor poskrbi za čisto in s podrobnostmi bogato sliko tudi v primeru prikaza zelo hitrega gibanja.
epson-eh-ls10500-1
Premijsko izkušnjo hišnega kina EH-LS10500 ustvari še z nadgradnjo video vsebin v ločljivost 4K, podpira pa tudi prikaz slike z medijev, kjer je vsebina že v ultra visoki ločljivosti, npr. ploščkih UHD Blu-ray. Projektor zna nadgraditi vire v polni visoki ločljivosti 1080p v ločljivost 4K , izboljšati prikaz podrobnosti, poskrbeti za t. i. super ločljivost, ob tem pa po zaslugi kalibracije (ISF) zagotavlja natančen prikaz barv. Uporaba laserskega vira svetlobe projektorju omogoča prikaz zelo širokega barvnega spektra, skladnega s spektri sRGB, DCI ter Adobe RGB za edinstveno barvno reprodukcijo. Ob navezi z najnovejšimi Blu-ray predvajalniki, ki podpirajo ločljivost Ultra HD, Epson bogastvo vsebin, zajetih v načinu HDR, prinaša v svet domačega kina.
epson-eh-ls10500-3
Poleg prikaza vrhunske slike v načinu HDR ter pristnih barv, ki dosegajo kakovost projekcije, ustvarjene po režiserjevi viziji, se projektor EH-LS10500 lahko pohvali že z izjemno dolgo življenjsko dobo. Dvojni laserski vir svetlobe namreč zagotavlja življenjsko dobo okoli 30.000 ur ob uporabi v varčnem (Eco) načinu. Uporabnik si tako lahko naslednjih 46 let vsak dan ogleda en celovečerni film. Laserska tehnologija projektorju omogoča tudi hiter zagon – Epson EH-LS10500 doseže polno barvno zmogljivost že po vsega 20 sekundah po vklopu.

Iščete minus? Ima ga. Bržkone bo to cena. Na voljo bo novembra, stal pa bo verjetno toliko, kot kakšen manjši avtomobil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.