25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

 Skrb za oči

2 min read

Mar tudi vi pred računalniškim in drugimi zasloni preživite neverjetno veliko ur vsak dan? Potem tako kot jaz potrebujete kakovosten monitor. Podjetje Samsung je na svojem dogodku, t.i. Evropskem forumu, v Monaku, predstavil najnovejše modele ukrivljenih računalniških monitorjev. Ti so dokaz več, da lahko tudi monitorji, namenjeni profesionalnim uporabnikom, močno prispevajo k izboljšanju uporabnikove produktivnosti. Novinci prinašajo še bolj doživeto, udobno in privlačno izkušnjo gledanja. Inovacije podjetja Samsung odlikujejo napredne komponente ter minimalistično, elegantno oblikovanje, ki poslovnim in drugim uporabnikom omogočata priročno in privlačno uporabo.

Slika 1_Samsung CF591

Monitorja CF591 in CF390 predstavljata novo poglavje v ponudbi ukrivljenih zaslonov, ki zagotavljajo še boljšo kakovost slike in bolj prijetno uporabniško izkušnjo. Ukrivljeni zasloni s polmerom loka 1800 mm so zasnovani tako, da ustrezajo naravni obliki človeškega očesa, kar zagotavlja bolj naravno in bolj udobno izkušnjo gledanja. Monitorja CF591 in CF390 sta opremljena z vrsto različnih funkcij, ki pripomorejo k bolj udobni uporabi ob daljšem času gledanju v zaslon in zmanjšajo utrujenost oči: imata funkcijo Eye Saver Mode in funkcijo za preprečevanje utripanja zaslona. Monitorja sta podprta tudi s tehnologijo FreeSync™ preko povezave HDMI® podjetja AMD, ki sinhronizira frekvenco osvežitev s frekvenco izrisa uporabnikove grafične kartice AMD ter tako zmanjša zamik vnosa, preskakovanja slike in zamika pri igranju. Poleg tega imata 178-stopenjski kot, ki zagotavlja jasno in realistično sliko s katerega koli zornega kota.

Ukrivljeni monitorji so tudi vizualno izredno zanimivi: zasloni so zelo elegantni, za piko na i pa poskrbijo še krožno oblikovana stojala, ki poudarijo eleganco srebrnega kovinskega sprednjega dela ter belega ozadja v beli barvi z visokim leskom. Zaslon CF591 je oblikovan brez robov, kar še zmanjša dovzetnost za motnje, saj je fokus gledalca usmerjen zgolj na vsebino na zaslonu.

Slika 2_Samsung UE850

Serijo Samsung UE850 UHD (beri: 4K) monitorjev za poslovne uporabnike odlikuje še bolj jasna slika ter ergonomsko oblikovanje. Zahvaljujoč tehnologiji prikaza Plane Line Switching (PLS) ti monitorji omogočajo horizontalni ali vertikalni zorni kot gledanja do 178 stopinj. Poleg tega so zasloni ločljivosti UHD, ki je kar štirikrat boljša kot pri zaslonih standardne ločljivosti Full HD. To dokazuje toliko bolj jasna in realistična slika izjemnih barv. Zaslon ima tudi nastavljivo stojalo in se lahko poveže z drugimi mobilnimi napravami, kar še dodatno pripomore k bolj praktičnemu in udobnemu delovnemu okolju.

Slika 3_Brezžično polnjenje, monitor SE370

Model SE370 (na voljo bo z zaslonom velikosti 23,6 ali 27 palcev) ima vgrajeno tudi tehnologijo za brezžično polnjenje mobilnih naprav, ki podpirajo standard Qi. Takšno polnjenje je izredno praktično (naprave se lahko polnijo med delom) kot tudi stroškovno bolj učinkovito, saj ni stroškov, povezanih z zunanjimi polnilnimi postajami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.