23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungov plošček za mobilne igričarje

2 min read

Korejski gigant Samsung, ki drži primat v svetu pametnih mobilnih telefonov, se je lotil še enega zanimivega področja. Iger. In to še kako praktično. Sodobni mobilniki so namreč pravcati računalniki v malem in lahko brez večjih težav poganjajo vrsto iger. Upravljanje prek na dotik občutljivih zaslonov pa je druga pesem. Rešil nas bo SmartPhone GamePad.

Igralni plošček Smartphone GamePad namreč v trenutku spremeni pametni telefon (ali celo manjšo tablico) iz družine Samsung Galaxy v prenosno igralno konzolo, ki jo seveda lahko uporabljamo kjerkoli. Inovativno zasnovan plošček podpira mobilne naprave z zasloni diagonale med 4 in 6,3 palca, z njimi pa komunicira preko povezave Bluetooth, pri »pametnjakovičih«, opremljenih s tehnologijo NFC, pa se povezava vzpostavi že z dotikom obeh naprav.

Samsung GamePad_naslovna

V kolikor imamo doma še katerega izmed pametnih televizorjev, lahko uživamo tudi v sliki na velikem zaslonu, le priklopimo ga preko kabla HDMI ali pa uporabimo brezžično povezavo ter funkcijo zrcaljenja zaslona AllShare Screen Mirroring.

Del tega mobilnega igričarskega »ekosistema« je seveda je mobilna aplikacija Mobile Console, ki se samodejno odpre ob priklopu ploščka GamePad. Aplikacija omogoča enostavno iskanje in nakup iger, ki so združljive s ploščkom. Med trenutno podprtimi igrami najdemo kar 35 naslovov, kot so Need for Speed, Most Wanted, Gameloftov Asphalt8, Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour, Virtua Tennis Challenge, Ubisoftov Prince of Persia: The Shadow and the Flame. Prihodnje leto bo nabor iger seveda še precej večji.

Vsekakor se zdi Samsung GamePad zelo dobra pogruntavščina, ki utegne razveseliti številne uporabnike (seveda pa tudi založnike iger in samega proizvajalca).

00_Samsung GamePad01_Samsung GamePad02_Samsung GamePad05_Samsung GamePad

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.