18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

80 milijonov fotoaparatov EOS

1 min read

Japonci se ne dajo. V Canonovih proizvodnih obratih stroji pridno brnijo. Nič čudnega, ko pa je japonski proizvajalec pred kratkim dosegel nov mejnik v proizvodnji – do 10. novembra letos je skupno izdelal več kot 80 milijonov filmskih kamer in digitalnih fotoaparatov serije EOS z zamenljivimi objektivi. 80-milijonti izdelani fotoaparat EOS je bil EOS 5DS R, ki se ponaša z največjim številom točk v svojem razredu na svetu.

Canon-EOS-5Ds-R-80-Million-EOS-Cameras

Proizvodnja Canonovih zrcalno-refleksnih fotoaparatov EOS se je začela leta 1987 in se je po širitvi digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov v zgodnjih letih 21. stoletja hitro povečevala. Tako je Canon do zdaj izdelal že 80 milijonov fotoaparatov EOS.

80milEOSlogo

Marca 1987, ko je bila predstavljena nova generacija zrcalno-refleksnih fotoaparatov s samodejnim ostrenjem, so bili fotoaparati EOS prvi na svetu, ki so imeli vgrajen elektronski nastavek objektiva. Ta je omogočal popoln elektronski nadzor celotnega fotoaparata, ne samo objektiva in ohišja.

Canon proizvaja vse ključne elemente, ki se uporabljajo v seriji EOS, kar mu omogoča doseganje še robustnejše linije izdelkov, saj lahko za vsak model izbere najprimernejše tipalo. Canon je s predstavitvijo inovativnih izdelkov, kot sta kompaktni, izjemno lahki EOS 500, s katerim je Canon pomembno razširil svojo bazo uporabnikov, in serija EOS 5D, ki letos praznuje 10. obletnico obstoja, soustvaril novo dobo fotoaparatov.

Canon_EOS_kolekcija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.