2. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Glasba v vsako sobo

2 min read

Številni proizvajalci ugotavljajo, da je zvok ljudem vsaj toliko pomemben kot slika. Nenadejanemu uspehu prodaje slušalk – le te si uporabniki želimo čim bolj prilagojene svojemu življenjskemu slogu – sledijo zvočne rešitve. Philips se je odločil, da bo nadgradil rešitve s področja glasbe v več prostorih (t. i. multi-room), ki jih je kot prvi pred leti predstavil Sonos.
Philips_izzy_wireless_multiroom_speaker_BM5B
Philipsove zvočne rešitve stavijo predvsem na enostavnost rabe, saj je tako tudi njihova možnost prepričevanja uporabnikov velika. Kakovosti zvoka namreč Philipsu nikoli ni predstavljala težave, posebej ne v zadnjih letih, odkar so v podjetju specializirali razvoj teh rešitev in v skupini Gibson innovations zbrali cel kup strokovnjakov. Rešitev Philips Izzy je tako do obisti poenostavljena rešitev za predvajanje glasbe v različnih prostorih. Za razliko od tekmecev Philips ni ubral recepta rabe tehnologije WiFi in lastne programske opreme, temveč se je odločil za nizkoporabno brezžično tehnologijo Bluetooth in v zvočnike vgrajeno umetno pamet. Predvajanje glasbe tako ni omejeno na posamezno aplikacijo ali storitev ali napravo – preko Bluetootha enostavno povežemo zvočnik s tablico ali pametnim telefonom (tudi računalnikom) ta pa zna vir glasbe nato deliti naprej.

Prvi izdelek iz nove družine je brezžični zvočnik BM5. Vanj je vgrajenih več vrst zvočnikov in nizkotonec ter seveda že omenjena brezžična tehnologija. LED-diode na zgornji strani zvočnika nam pokažejo, kako dober je signal sosednjega zvočnika, na katerega prenaša zvok. Gumb Group da sistemu vedeti, da ima opravka z več zvočniki in deluje podobno kot WPS gumb na brezžičnih rešitvah – preprosto spari dva ali več zvočnikov. Philips jih z BM5 podpira kar 5, torej lahko predvajano glasbo poslušamo kar v petih prostorih. Sistem na prostem deluje do 100 m daleč, zato tudi v hišah in stanovanjih ne bi smel naleteti na nepremostljive omejitve. Posamezen zvočnik bo stal okoli 120 evrov, kar naredi celoten sistem relativno dostopen, naprodaj pa oktobra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.