30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Philips AmbiLux – boleče dober tv

1 min read

Izdelati televizor ultravisoke ločljivosti 4K (UHD) ni danes nobena umetnost več. A to, kar so na sejmu IFA pokazali pri Philipsu, sodi v drugo dimenzijo. Še lani zgolj konceptni izdelek televizorja s hrbtno video projekcijo, ki se je zdela oddaljena še več let, je pred nami. Sliši na ime AmbiLux in na najboljši možen način nadaljuje tradicijo osvetljevanja okolice televizorja. Le da v primeru AmbiLux TV ne gre več zgolj za osvetljevanje, saj so inženirji v prestižni televizor vgradili kar devet miniaturnih pikoprojektorjev. Ti na zaslonu predvajano sliko v zamegljeni različici projicirajo na steno okoli televizorja v vse smeri.

AmbiLux-TV-3

Ob prvem soočenju z AmbiLux TV je čeljust sama od sebe lezla dol, uporabniška izkušnja je dobesedno dih jemajoča. AmbiLux TV hipno prepriča, a ne le filmske navdušence, temveč utegne njegova projekcija globoke slike zasvojiti predvsem igričarje – ti se znajo že od nekdaj resnično vživeti v okolje igre, ki jo igrajo.

AmbiLux-TV-1

Povsem pričakovano na AmbiLux TV tako kot na vseh drugih Philipsovih televizorjih višjega razreda in letnic 2015 ter 2016 teče prilagojena različica operacijskega sistema Android, zato tudi uporabnih aplikacij in iger zlepa ne bo (z)manjkalo. Televizor, ki bo v kratkem naprodaj, bo seveda pregrešno drag, a kdor si ga lahko privošči, naj si le da duška. Vsi ostali pa bomo o njem predvsem sanjali. Da, nedosegljive stvari povzročajo bolečino, to velja tudi v svetu tehnologije.

AmbiLux-TV-2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.