27. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Bitcoini tudi na avtomatih

1 min read

Da se kriptovalute vse bolj uveljavljajo v svetu ni treba pogledati le na borze ter spletne forume, tudi novice iz vsakdanjega sveta zadostujejo. Podjetja Robocoin je namreč na Kitajsko in v Tajvan, dva najbolj napredna trga za kripto valute, že poslalo prve primerke avtomatov, na katerih lahko ljudje kriptovalute kupijo ali pa zamenjajo za denar.

jordan-kelley-robocoin-avtomat

Do konca marca naj bi tako v azijskem svetu delovalo že 47 avtomatov za kriptovaluto Bitcoin, na njih pa lahko uporabniki kupijo, prodajo ali zamenjajo svoje Bitcoine. Sistem je integriran z borzama Mt. Gox ter Bitstamp, zato lahko uporabniki takoj vidijo vrednost svojih naložb ali nakupa.
Robocoin sicer načrtuje uvedbo avtomatov za kriptovalute tudi v ZDA in Evropi, prvega pa so pravzaprav postavili oktobra lani v Kanadi, natančneje v mestu Vancouver. Posamezen avtomat za kriptovalute trenutno stane več kot deset tisoč evrov, je pa za ta denar resnično nabit z varnostnimi mehanizmi, saj zna skenirati odtis dlani, uradne dokumente in celo obraz uporabnika, vse z namenom preprečevanja prevar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.