23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kakšen TV neki, laserski projektor naj bo!

2 min read

Cozy scandinavian stlye living room with home entertainment center.

Japoncem je naposled uspelo izdelati projektor ločljivosti 4K, ki spravi tudi največje televizorje v resno zadrego. Epson je namreč na sejmu IFA predstavil alternativo televizorjem z velikimi zasloni. Laserska projektorja EH-KS500B in EH-LS500W znata projicirati sliko v ločljivosti 4K in to na ultra kratki projicirni razdalji.

Projektorja EH-KS500B in EH-LS500W omogočata enostavno namestitev, saj ju je moč namestiti povsem blizu projicirne površine. Obenem sta tudi cenovno ugodno pozicionirana v razredu laserskih projektorjev. Za razliko od klasičnih projektorjev ustvarita sliko diagonale do 130 palcev na zelo kratki razdalji od stene. Vitka zunanja podoba projektorjev pa poskrbi, da se zlijeta z okolico v dnevni sobi ali sobi za zabavo.

Cozy scandinavian stlye living room with home entertainment center.

S tema 4K PRO-UHD laserskima projektorjema z ultra kratko projicirno razdaljo lahko enostavno projicirate filme, serije in druge vsebine iz najrazličnejših virov, tudi povezanih naprav kot sta Amazon Fire TV ali Roku ključek za pretočne vsebine, ki se prikladno vstavijo v skrit predel na prednji strani. Dodatno lahko uporabniki gledajo vsebino, predvajano s predvajalnikov DVD, set-top-boxov igralnih konzol in drugih naprav, ki se s projektorjem povežejo preko vmesnika HDMI (na voljo so kar trije). Projektorja imata vgrajen tudi par zvočnikov moči 10 W in povezavo HDMI ARC za prenos zvoka na namenski zvočni ali AV-sprejemnik.

Epsonovi projektorji svetijo do trikrat bolj svetlo od drugih DLP-projektorjev z enim barvnim kolesom projektorja iz družine EH-LS500 premoreta tudi tehnologiji interpolacije slike in izboljševanja podrobnosti v sliki. Visoka svetilnosti 4.000 lumnov ob visoko zanesljivi in dolgoživi laserski tehnologiji je kos tako občasnemu gledanju kot neprestanemu projiciranju slike ob ogledu filmov ali športnih dogodkov. Projektorja obvladata prikaz tudi najmanjših podrobnosti, odlikuje pa ju izjemno kontrastno razmerje 2.500.000 : 1. Za dodatno kakovost slike skrbijo izdatne nastavitve predvajanja vsebin z visokim dinamičnim razponom barv (HDR).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.