27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Honor misli tudi na slabovidne

1 min read

Čeprav se na sejmu IFA največ pozornosti vrti okoli takšnih in drugačnih naprav z zasloni, je pravi balzam videti tudi tehnologije, ki skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo ljudi, ki jim jo je zagodlo zdravje.

Družba Honor je denimo predstavila aplikacijo PocketVision, ki slabovidnim olajša branje. Ta izkorišča strojne zmogljivosti mobilnih procesorjev in vanje vgrajenih čipov za umetno inteligenco. Mobilnik HONOR 20 PRO pa tudi s pomočjo štirih kamer uporabniku – slabovidni osebi – omogoča lažje branje dokumentov, menijev in drugih besedil.

PocketVision premore tri ključne načine delovanja – Text-to-Speech, Zoom-Zoom in Negative Image. Telefon tako uporabniku lahko tudi prebere vsebino fotografije, omogoči prikaz negativa slike (tudi to pomaga slabovidnim ljudem) ali večjega kontrasta besedila.

V želji po večjem ozaveščanju glede težav, s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni, Honor sodeluje z angleškim nacionalnim inštitutom slepih (RNIB), ki podpira osebe z okvaro vida. PocketVision je brezplačno na voljo v alpikacijski tržnici Huawei AppGallery in trenutno podpira angleški, portugalski, nemški, španski, italijanski in kitajski jezik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.