19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Android Auto 12.9 je (skoraj) nared

2 min read

Razvijalci rešitve Android Auto, ki so v t. i. »beta« programu, so včeraj prejeli novo razvojno različico, označeno z 12.9. Prinaša več novosti, ki jih bomo kmalu deležni vsi, ki omenjeno aplikacijo uporabljamo za navigacijo v vozilih v navezi s pametnimi telefoni s sistemom Android.

Čeprav se tokratna posodobitev osredotoča predvsem na izboljšanje stabilnosti in zanesljivosti delovanja aplikacije, Google razvija tudi nove funkcije. Zdaj postaja jasno, da želi integrirati podporo za poslušanje radia neposredno v Android Auto. Če želite danes poslušati radijsko postajo – da, nekateri vozniki še vedno poslušamo FM-radio – morate zapustiti vmesnik Android Auto in dostopati do radijskega vmesnika vozila. Ko izberete želeno radijsko postajo, se morate vrniti v Android Auto. Te korake zahteva tudi preprosta zamenjava radijske postaje – če info-zabavni sistem vozila ne premore kakšnih namenskih gumbov za upravljanje z radiem.

Prisila uporabnikov, da zapustijo Android Auto, ni najbolj priročen pristop za voznike in Google želi to rešiti z integracijo podpore za poslušanje radia v aplikaciji. Podjetje raziskuje dva pristopa. Prva možnost omogoča Googlu, da ustvari bližnjico v uporabniškem vmesniku Android Auto, ki bi voznike usmerila neposredno na seznam radijskih postaj v izvorni programski opremi vozila. To je najbolj priročna rešitev, čeprav pomeni, da bi uporabniki še vedno morali zapustiti uporabniški vmesnik Android Auto za dostop do radijskih postaj. Druga metoda je bolj zapletena in vključuje Googlovo podporo za poslušanje radia neposredno v Android Auto. Poleg tega bi lahko odprla vrata več funkcijam, vključno s pretočnim in spletnim radiem. Sčasoma bi Android Auto lahko ponudil popolno izkušnjo poslušanja na samo enem mestu.

Druga pomembna funkcija, na kateri Google trenutno dela, je podpora za poslušanje vsebine z uporabo izmenljivih medijev. Če imate vstavljen ključek USB s svojimi najljubšimi glasbenimi datotekami MP3, Android Auto do njega ne more dostopati. Kot velja za radijske postaje, morajo vozniki zapustiti uporabniški vmesnik Android Auto, da lahko za predvajanje skladb uporabijo izvorno programsko opremo vozila. Google želi, da Android Auto ponuja preprost dostop do te vsebine, tako da voznikom ne bi bilo treba zapustiti aplikacije.

Če ste neučakani in bi radi preizkusno različico Android Auto 12.9 že namestili, najprej v spletni iskalnik kopirajte tale pojem »dowload Android Auto 12.9 beta APK« in sledite navodilom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.