19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Televizorji s certifikati kakovosti slike

Podjetje Samsung Electronics je danes objavilo, da je sedem njegovih televizorjev iz serije 2024 Neo QLED in QLED kot prvih v industriji prejelo certifikata True Cinema Black in HDR Brightness Accuracy, ki ju podeljuje Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), vodilni nemški inštitut za certificiranje elektrotehnike.

»Tehnologija še naprej napreduje, kar nam omogoča, da zagotovimo neprimerljivo kinematografsko izkušnjo kar v domovih naših strank,« je dejal Yongjae Kim, izvršni podpredsednik in namestnik vodje skupine za raziskave in razvoj pri Visual Display Business. »Prizadevamo si postavljati najvišje standarde za kakovost slike pri televizorjih visoke ločljivosti in velikih zaslonih ter smo ponosni, da so naši televizorji Neo QLED pridobili te prve certifikate VDE v panogi.«

Oživljanje filmskih barv

Šest Samsung modelov 2024 Neo QLED 8K in 4K ter en model QLED 4K so prvič v panogi prejeli certifikat za natančnost svetlosti HDR. Ta certifikat zagotavlja, da ti modeli natančno reproducirajo ravni svetlosti vsebin HDR, ostajajo zvesti standardom HDR in zagotavljajo kakovost slike, ki se natančno ujema s kakovostjo, ki jo zaznava človeško oko.

Tehnologija HDR izboljša svetle in temne dele slike ter zagotavlja podrobne in realistične slike, ki oživijo filme. Samsungovi televizorji Neo QLED in QLED ponujajo kupcem možnost uživanja v izjemni kinematografski kakovosti v vsakem okolju, ne glede na to, ali se nahajajo v dnevni sobi, spalnici, pisarni ali kuhinji.

Izboljšanje izkušenj pri gledanju doma

Teh sedem modelov v Samsung liniji 2024 Neo QLED in QLED je postavilo nova merila na področju domače zabave, saj so kot prvi pridobili certifikat True Cinema Black, ki poudarja izjemno zmogljivost lokalne zatemnitve. Televizorji so sposobni pretvoriti filme širokega razmerja stranic v format 4:3, ki se natančno prilegajo zaslonu, ne da bi pri tem prišlo do potvarjanja svetlobe, s čimer se ohrani filmska celovitost.

Certifikat temelji na strogem ocenjevanju ravni črne barve v območju Letterbox na zaslonu, kar zagotavlja, da ta območja ostanejo globoka in poglobljena pri gledanju uradnih posnetkov Ameriškega združenja kinematografov (ASC) – v skladu s smernicami Združenja za standarde videoelektronike (VESA®). Vrhunska zmogljivost lokalne zatemnitve odpravlja neželene svetlobne motnje, kar gledalcem omogoča, da filme doživijo tako, kot so bili zamišljeni, z globoko črno barvo in živahnimi podrobnostmi, podobnimi izkušnjam v kinodvorani.

Samsung zavezanost inovacijam in kakovosti je pripeljala do razvoja televizorjev, ki izpolnjujejo najvišje standarde v industriji. S certifikatoma True Cinema Black in HDR Brightness Accuracy so televizorji Neo QLED 2024 pripravljeni zagotoviti neprimerljivo izkušnjo gledanja doma, tako da lahko uporabniki uživajo v vrhunski kakovosti slike v vsakem okolju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.