19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Preverili smo: Ali HoT res drži obljube?

2 min read

HoT, HOFER Telekom, vse od prihoda na slovenski trg leta 2017 zagotavlja, da nikoli ne bo podražil katerega koli od svojih paketov mobilne telefonije, ob tem pa pakete neprestano izboljšuje. Preverili smo, ali HoT res drži obljubo?

V HoT-u so letos junija vsem trem mobilnim paketom (HoT MINI, MAXI in EXTRA) zvišali količine prenosa podatkov kar za 50 %, paketu za domači internet GIGA neomejeni pa ceno znižali s 17,99 na 14,99 evra. HoT MINI za 6,99 € mesečno ponuja 9 GB prenosa podatkov, HoT MAXI kar 150 GB za 9,99 €, pri HoT EXTRA, ki ga ponujajo za 13,99 €, pa je zdaj v ceno vključenih kar 300 GB prenosa podatkov.

Kako pa je bilo ob prihodu na slovenski trg?

Izbrskali smo podatke iz leta 2017 in ti potrjujejo, da HoT obljube drži. Ob prihodu na slovenski trg je HoT v paketu MINI za 6,99 € ponujal 1000 min pogovorov in SMS-ov ter 1 GB prenosa podatkov, v paketu MAXI za 9,99 € po 3000 min in SMS-ov ter 20 GB prenosa podatkov, v paketu EXTRA, ki je bil tedaj celo dražji (14,99 €, danes pa 13,99 €), pa po 3000 min in SMS-ov ter 50 GB prenosa podatkov. Priznati je treba, da so pakete od tedaj res občutno izboljšali, ob tem pa dejansko ohranili cene enake, oziroma so jo enemu paketu celo znižali.

Najboljše stvari pridejo v paru, pravijo

HoT je letos v ponudbo vključil tudi HoT dvojček. Do konca letošnjega leta lahko uporabniki paketov mobilne telefonije HoT MINI, MAXI ali EXTRA vključijo še paket HoT GIGA neomejeni z neomejenim internetom za le 9,99 € na mesec (cena sicer znaša 14,99 €). Uporabnikom je s HoT dvojčkom tako paket mobilne telefonije in neomejenega mobilnega interneta na voljo že od 16,98 € na mesec. Za paket HoT GIGA neomejeni velja načelo poštene uporabe (po porabljenih 1 TB prenosa podatkov se hitrost zniža na 5/2 Mbit/s).

HoT – da ali ne?

Prednost HoT-a je zagotovo ta, da lahko vsak mesec prilagodite paket dejanskim potrebam. Izberete lahko paket z večjo ali manjšo količino prenosa podatkov in klicev, dodate več prenosa med gostovanjem v tujini, povišate hitrost na omrežjih 5G in LTE, dodate več minut klicev iz Slovenije v EU … in to brez skritih stroškov oziroma stroškov menjave paketa. Pa še to: ko bodo pakete kadarkoli spet izboljševali, ste lahko brez skrbi. Vse ugodnosti se pri HoT-u samodejno upoštevajo tako za nove kot za obstoječe uporabnike. Če imate torej radi vnaprej znane cene storitev in ne marate ‘presenečenj’ v obliki obvestil, da se vam bo paket podražil ali da se celo ukinja, je preklop na HoT prav gotovo dobra izbira.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.