19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Optika za dodatnih četrt milijona gospodinjstev?

Telekom Slovenije lahko v svoje optično omrežje vključi dodatnih 250.000 gospodinjstev tako v urbanih središčih kot na ruralnih območjih, so danes pri največjem domačem telekomunikacijskem operaterju zapisali v sporočilu za javnost. Ključne prednosti optičnih povezav so zanesljivost, varnost, visoke hitrosti interneta, boljša kakovost slike in zvoka, manjša zakasnitev. Optika, ki je tehnologija prihodnosti, je tudi bolj stabilna v primeru udara strel ali nihanja električnega toka. Pri tem se stabilnost, zanesljivost in visoke hitrosti povezav ohranjajo tudi na večjih razdaljah od central, kar je izredno pomembno za zagotavljanje kakovostnih storitev, predvsem na podeželju in izven naselij. Ker lahko na starejših tehnologijah internetna povezava večkrat zmrzne, v Telekomu Slovenije uporabnike k prehodu na optiko spodbujajo s kampanjo Odmrznimo Slovenijo.

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše optično omrežje v državi; omrežje gradi tako v urbanih središčih kot na ruralnih območjih. Skrbi za največ zasebnih in poslovnih uporabnikov, dodatno pa lahko preko optičnega omrežja zagotovi najboljši internet in televizijo še 250.000 slovenskim gospodinjstvom. V optičnem omrežju imajo uporabniki na voljo zmogljiv in zanesljiv internetni dostop s prenosnimi hitrostmi do 2 Gbit/s, na zahtevo tudi do 10 Gbit/s.

»Prihodnost komunikacij temelji na zanesljivih in varnih optičnih povezavah. V omrežje je povezanih vedno več uporabnikov in naprav, od delovanja omrežja je odvisnih vedno več rešitev za podjetja in storitev za uporabnike. Zato uporabnike spodbujamo, naj se, če imajo to možnost, odločijo, da gredo »Vedno na boljše« ter da starejše tehnologije zamenjajo z našim najsodobnejšim optičnim omrežjem. Na ta način jim bo zagotovljena veliko boljša uporabniška izkušnja. Svojo sodobno infrastrukturo skrbno, strateško in trajnostno načrtujemo z mislijo na uporabnike in na prihodnost,« ob tem poudarja Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

Prehod na optiko je za obstoječe in nove naročnike Telekoma Slovenije brezplačen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.