8. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HONOR 200 Pro – specialist za portrete

4 min read

V svetu pametnih telefonov je človek zadnja leta hitro dobil občutek, da je ves tehnološki napredek osredotočen predvsem na kakovost kamer. Boljše, kot so bile, dražji je lahko bil telefon. To do neke mere drži še danes, čeprav se je letos v »igro« pošteno vmešala tudi umetna inteligenca, ki zdaj dobesedno loči pametne telefone od še pametnejših. Kaj pa, ko se umetna inteligenca loti fotografije? V tem primeru pa se rodijo takšni primerki, kot je HONOR 200 Pro – mojster portretiranja.

V bistvu je treba HONOR-ju priznati, da je odlično izbral tržno nišo. Večina telefonov cilja na kakovostno fotografijo, kar je relativno enostavno doseči podnevi, zato le redki blestijo ponoči. Spet drugi stavijo na boljšo optično povezavo, kakšen doda še zmogljiv senzor pod lečo prednje selfi kamere. Tretji stavijo več na video in glavni senzor opremijo z elektronskim in optičnim stabilizatorjem posnetkov. In potem se tu pojavi HONOR 200 Pro, ki ima vse našteto in še nekaj več. Inženirji so se namreč odločili, da bodo naredili najboljši telefon za portretiranje. Kaj so torej »ušpičili«?

Danes predstavljeni HONOR 200 Pro postavlja nove standarde portretne fotografije s pametnim telefonom s kombinacijo portretne kamere studijske ravni. Njegov impresivni sklop kamer vključuje glavno portretno kamero s senzorjem ločljivosti 50 MP in dvojno stabilizacijo slike (OIS + EIS), ki uporabnikom omogoča zajemanje jasnih in podrobnih slik tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih in situacijah z veliko gibanja. V glavni vlogi je 1/1,3-palčni senzor Super Dynamic H9000, ki zagotavlja vrhunske zmogljivosti zaznavanja svetlobe in podporo za HDR. Poleg tega se HONOR 200 Pro ponaša s 50 MP telefoto kamero s prilagojenim senzorjem Sony IMX 856, ki omogoča zajemanje osupljivih portretov s povečavo (2,5-krat optična povečava, 5-kratna digitalna, 68-128 mm) z izjemno ostrino in jasnostjo. Tu je še tretja, uganili ste, »50 MP« portretna kamero za daleč nadpovprečne selfije, ki ponuja samodejno preklapljanje goriščne razdalje in zagotavlja izjemne selfije ne glede na svetlobne razmere.

Po strojni plati so torej temelji, na katerih se da graditi, položeni. Nato pa na sceno stopi programska oprema. HONOR 200 Pro revolucionarno spreminja portretno fotografijo z naprednim algoritmom HONOR AI Portrait Engine, ki je bil razvit v sodelovanju s pariškim studiem Harcourt, znanim po svojem strokovnem znanju pri zajemanju klasičnih, brezčasnih portretnih posnetkov s kultnimi osebnostmi, kot sta Roger Federer in jordanska kraljica Rania. S celovito analizo več kot 1.000 scenarijev portretiranja in več milijonov fotografij studia Harcourt so inženirji algoritem naučili prepoznavanja scen in manipuliranja s svetlobo ter senco. Še več, s pomočjo vrhunske tehnologije umetne inteligence lahko zdaj brez večjih naporov vsi ustvarimo odlične portretne fotografije. Poglejte si kak moj primerek.

Kako pa se HONOR 200 Pro obnese kot mobilnik? Zelo dobro. Ponaša se s 6,78-palčnim »plavajočim« zaslonom, ki ob prikazu v tehniki HDR lahko doseže celo svetilnost 4000 nits. Večinoma tako svetel sicer ne bo, saj zaslon premore več funkcij za zagotavljanje udobja oči, kot npr. 3840 Hz prilagodljiva zatemnitev, cirkadiani nočni prikaz, naravni ton barv in seveda zmanjšana modra svetloba. HONOR 200 Pro je tako idealen spremljevalec uporabnikov, ki s svojimi telefoni vsak dan preživijo več ur. To jim omogoča tudi zmogljiva 5200 mAh baterija iz silicijevega ogljika, ki z vgrajeno tehnologijo varčevanja z energijo ob pomoči umetne inteligence optimizira zmogljivost baterije in zagotavlja vrhunsko učinkovitost tudi med intenzivno uporabo. Poleg tega telefon prinaša velikodušno odmerjeno zmogljivost pomnilnik in shrambe (12 GB + 512 GB), kar uporabnikom omogoča brezskrbno ter produktivno večpredstavno izkušnjo. Pričakovano je pod zaslonom vgrajen tudi eden najhitrejših procesorjev ta hip – Snapdragon 8 Gen 3, katerega delovni takt doseže tudi 3 GHz, za kar najboljše hlajenje pa so inženirji razvili bistveno večjo parno komoro, katere naloga je, da telefon v dlani ni prevroč.

Kar zadeva zunanjost, imajo vsake oči svojega malarja. Načeloma velja, da je eleganten in nežen, tak je tudi nabor treh barv, ki jih je navdihnila narava: Moonlight White, Ocean Cyan in Black. Piko na i uporabniški izkušnji pa postavi najnovejši sistem MagicOS 8.0, ki temelji na operacijskem sistemu Android 14 in uporabniku ponuja brezhiben in inteligenten vmesnik, obogaten z vrsto pametnih funkcij, ki jih poganja umetna inteligenca. Ta na novo opredeljuje prihodnje interakcije med človekom in napravo. S funkcijo Magic Capsule lahko uporabnik uživa v večmodalni interakciji z zaslonom na dotik naprave. S preprostim dotikom obvestila, ki je prikazano na vrhu, se aplikacija Magic Capsule razširi in uporabniku ponudi dodatne ustrezne informacije. Ta funkcija povečuje udobje uporabe, saj omogoča hiter in enostaven dostop do različnih funkcij, kot so klicanje, ura, alarm, oddajanje zaslona in druge, ne da bi bilo treba krmariti po več sistemskih aplikacijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.