27. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Računalništvo za vse

2 min read

Na Gospodarski zbornici Slovenije je danes potekal dogodek Računalništvo in informatika za vse v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije. Na dogodku, ki ga je obogatil pester spremljevalni program, so podelili nagrade najboljšim slovenskim tekmovalcem računalništva in informatike in nagradili tri najboljše mentorje. Že drugo leto zapored pa je ponosni sponzor dogodka tudi Huawei Technologies Ljubljana.

Kot je na dogodku izpostavil direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije Nenad Šutanovac, so temeljna znanja iz računalništva in informatike ključna za praktično vse današnje poklice, še bolj pa bo to znanje potrebno v novih poklicih, ki šele prihajajo na trg. S tem se strinja tudi Gordana Kisilak, vodja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja pri Huawei Technologies Ljubljana: »Vesela in počaščena sem, da smo že drugo leto zapored podprli ta čudovit dogodek. Otroci in mladostniki so naša prihodnost in ker živimo v vedno bolj digitaliziranem svetu, kjer je informacijska pismenost ključnega pomena, je zelo pomembno, da jim tudi s takšnimi dogodki približamo področje računalništva.«

V družbi Huawei tudi sicer z različnimi družbeno odgovornimi projekti podpirajo mlade talente pri njihove razvoju. Huawei mladim nadobudnim in znanja želim posameznikom že vrsto let omogoča udeležbo na dogodku Seeds for the Future – na letošnjem regionalnem predizbor v Rimu bodo Slovenijo predstavljali kar trije udeleženci, svojo predstavnico pa bo Slovenija imela tudi na julijski Poletni šoli za ženske voditeljice v digitalni dobi v Varšavi.

Več informacij o dogodku in seznam nagrajencev je na voljo na spletni strani GZS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.