8. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Umetna inteligenca v pametni uri

3 min read

Samsung je že pred časom najavil, da bo svojo rešitev s področja umetne inteligence Galaxy AI postopoma z najnovejših pametnih telefonov preselil tudi v druge naprave. In res, kmalu bo našla pot v uro Galaxy Watch, kjer bo predvsem izboljšala njene priljubljene zdravstvene funkcije. Z združitvijo zmogljive umetne inteligence v napravi z obsežno aplikacijo Samsung Health je Samsung na poti k oblikovanju ene najbolj prilagojenih in varnih zdravstvenih izkušenj doslej.

Nove zdravstvene funkcije z združitvijo Galaxy AI in Samsung Health zagotovile celovitejše zdravstvene vpoglede in motivacijsko spodbudo, ki bodo pomagale izboljšati vsakodnevno počutje uporabnikov. S funkcijo Rezultat energije (Energy Score) lahko s kombinirano analizo osebnih zdravstvenih kazalnikov, vključno s povprečjem časa spanja, doslednostjo časa spanja, doslednostjo časa, ko greste v posteljo in se zbudite, časom spanja, aktivnostjo prejšnjega dne, srčnim utripom med spanjem in variabilnostjo srčnega utripa, bolje razumete svoje dnevno stanje, kar vam pomaga pri obvladovanju dneva. Poleg tega vam Wellness Tips3 pomaga pri doseganju osebnih zdravstvenih ciljev, saj ponuja vpoglede, motivacijske nasvete in smernice glede na določen cilj, ki ga želite doseči.

Večji natančnost in točnost
Natančni in celoviti zdravstveni kazalniki so temelj najboljših inteligentnih zdravstvenih izkušenj. Izboljšani zdravstveni algoritmi in napredna orodja za sledenje bodo v kombinaciji z umetno inteligenco zagotovili celovitejše, bolj prilagojene in uporabne vpoglede. Ker se dobro zdravje začne z dobrim nočnim počitkom, Samsung izboljšuje svoj spalni AI algoritem (sleep AI algorithm), da bi zagotovil dodatne poglobljene vpoglede v spanje. Na novo dodani kazalniki spanja za funkcijo Vpogled v spanec (Sleep Insights) omogočajo podrobnejšo in natančnejšo analizo kakovosti vašega spanja, da lahko bolje razumete svoje vzorce spanja in oblikujete boljše navade. Ti dodani kazalniki vključujejo gibanje med spanjem, zakasnitev spanja, srčni utrip in frekvenco dihanja med spanjem, poleg prej podprtih kazalnikov, kot so ure smrčanja, raven kisika v krvi in cikel spanja.

Povsem nove funkcije za fitnes ponujajo inteligentne meritve telesne zmogljivosti brez napora za bolj prilagojeno vadbo, ki jo tradicionalno omogoča zelo napredna oprema. Poleg petih stopenj intenzivnosti teka v Personalizirano območje srčnega utripa (Personalized Health Rate Zone) nove podrobne meritve aerobno območje srčnega utripa / anaerobno območje srčnega utripa (Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone) podpirajo učinkovit tek in hkrati hitro analizirajo zmogljivost. Poleg tega lahko kolesarji v samo 10 minutah preprosto izračunajo Functional Threshold Power (FTP) in trenirajo kot profesionalci z uporabo prilagojenega indeksa moči, ki temelji na analizi podatkov umetne inteligence, da bi povečali zmogljivost. Orodja za sledenje telesni pripravljenosti vam pomagajo tudi pri bolj priročnem spremljanju vadbe in napredka. Z novim programom Workout Routine lahko kombinirate različne vaje za prilagojeno vadbo in nemoteno preidete na naslednjo vajo brez ustavljanja. Pri teku ali kolesarjenju ostanite motivirani in spremljajte svoj napredek s funkcijo Tekma (Race), ki primerja trenutno in preteklo zmogljivost na istih poteh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.