29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

MWC24: Huawei povil omrežja 5.5G

2 min read

V času sejma MWC 2024 Huawei na svojem razstavnem prostoru, ki ga krasi slogan “Advancing the Intelligent World”, gosti številne globalne operaterje, industrijske partnerje in mnenjske voditelje, ki razpravljajo o prihodnji sinergiji mobilnega omrežja, oblaka in (umetne) inteligence. Podjetje si prizadeva spodbujati inteligentno digitalno preobrazbo v vseh industrijah, graditi uspešen industrijski ekosistem, pospešiti pozitiven poslovni cikel 5G in se pripraviti na prihajajočo dobo 5.5G. 

Kje smo danes? Do konca leta 2023 je bilo po vsem svetu vzpostavljenih več kot 300 komercialnih omrežij 5G, ki jih uporablja več kot 1,6 milijarde uporabnikov. Razvoj 5G je zdaj v polnem teku, saj je stopnja rasti globalnih uporabnikov 5G v istem obdobju dosegla sedemkrat višjo stopnjo kot pri uporabnikih 4G. Operaterji, ki uporabljajo rešitve Huawei, so se v 2023 uvrstili na prvo mesto glede omrežnih izkušenj med testiranjem priznane organizacije v ključnih mestih v Nemčiji, Avstriji in na Nizozemskem. Huawei je sodeloval tudi z vodilnimi svetovnimi operaterji in industrijskimi partnerji, da bi našel inovativne rešitve za izpolnjevanje višjih zahtev novih aplikacij in scenarijev 5.5G. Skupaj so spodbujali preverjanje tehnologije 5.5G in uvajanje omrežja, s čimer so širili nastajajoči trg 5.5G.

Huawei je na največjem letnem sejmu industrije mobilnih komunikacij, predstavil 5.5G, ki bo že letos v komercialni uporabi. Novi standard bo še povečal potencial mobilnih omrežij in ustvaril nove priložnosti za rast telekomunikacije tehnologije. Gre za ključen mejnik v razvoju omrežja 5G, ki bo še dodatno pospešil razvoj umetne inteligence in uporabo mobilnih storitev. 

Huawei je predstavil celoten niz 5.5G, F5.5G in Net5.5G izdelkov in rešitev za različne scenarije ter se zavzel za sodelovanje s globalnimi operaterji in industrijskimi partnerji pri sprejemanju izzivov in priložnosti ter vodenju prihodnosti inteligentnega sveta. Huawei je operaterjem že pomagal, da so začeli komercialno preverjanje in testiranje 5.5G v več kot 20 mestih po vsem svetu.

Na  MWC 2024 je Huawei lansiral tudi prvi temeljni telekomunikacijski model, ki bo ponujal inteligentne aplikacije, zasnovane na vlogah in scenarijih. S tem bodo odgovorili na potrebe in zahteve industrije po agilnem zagotavljanju storitev, natančnem zagotavljanju uporabniške izkušnje ter učinkovitosti nadzornih in vzdrževalnih sistemov na vseh področjih. Operaterjem bo pomagal tudi opolnomočiti zaposlene in izboljšati zadovoljstvo uporabnikov za celovito povečanje produktivnosti omrežja.

Tehnologija 5.5G na različnih kazalnikih zmogljivosti prinaša pomembna izboljšanja v primerjavi s 5G. Pri prenosu v smeri proti uporabniku (dowlink) doseže največja hitrost 10 Gbps, kar predstavlja pomemben skok iz začetnih 1 Gbps 5G omrežja. Poleg tega 5.5G omogoča inovativne storitve, kot so XR in 3D prikazi brez očal.

Hitrosti prenosa podatkov od uporabnika (uplink) se povečujejo na 1 Gbps iz prejšnjih 100 Mbps. To izboljšano delovanje je ključno v času, kjer prevladujejo oblaki podatkov, prenosi v živo – vse zagotavljajoč brezhibne izkušnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.