29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Programska trdnjava za televizorje

2 min read

Kibernetska in informacijska varnost sta danes pomembnejši kot kadarkoli prej. Tega se zavedajo tudi proizvajalci najrazličnejših izdelkov, ki te skušajo čim bolje (in hkrati cenovno učinkovito) zasčititi. Katere naprave v gospodinjstvu pa so najbolj ranljive? Po laični oceni so to tiskalniki in (stari) televizorji, saj prvi pogosto niti nimajo naprednih varnostnih mehanizmov, drugi pa premorejo povezavo v internet in zgolj osnovno zaščito.

Zato z veseljem delim naslednjo novico. Samsung Knox, zaupanja vredna varnostna rešitev, vgrajena v televizorje 2024, ki je pred začetkom prodaje izdelkov pridobila certifikat Common Criteria (CC).

Certifikat CC je globalno merilo, ki ga priznava 31 držav po vsem svetu, za ocenjevanje varnostne celovitosti IT-izdelkov. Samsung je že deseto leto zapored pridobil certifikat CC za Samsung Knox, vrhunsko varnostno rešitev za svoje televizorje, ki se iz leta v leto izboljšuje.

»Ker je naše vsakdanje življenje še bolj povezano, Samsung razume temeljno potrebo strank po zasebnosti in varnosti njihovih osebnih podatkov,« je dejal Yongjae Kim, izvršni podpredsednik oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. »Zato smo ponosni, da smo na podlagi nenehne krepitve naših varnostnih ukrepov in standardov že 10 leto zapored pridobili certifikat CC za Samsung Knox na naših televizorjih.«

Certifikat CC zagotavlja dosledne in stroge standarde za ocenjevanje celovitosti izdelkov IT ter še naprej izboljšuje učinkovitost ocenjevanja in certificiranja. Z izboljšanim ocenjevanjem in doslednimi standardi želi CC okrepiti zaupanje v varnost certificiranih izdelkov IT. Certifikat CC vključuje profil zaščite (PP) in varnostni cilj (ST). Samsung Knox je uspešno izpolnil varnostni cilj in dosegel standarde za CC.

Certifikat CC poudarja tri ključne varnostne funkcije sistema Samsung Knox:

  • Spremljanje operacijskega sistema Tizen OS: Samsung Knox v realnem času aktivno odkriva morebitne grožnje hekerjev in opozarja na vse nepooblaščene spremembe v kritičnih sektorjih operacijskega sistema Tizen OS, ki je jedro Samsung televizorjev.
  • Blokiranje spletnih strani za krajo podatkov: Samsung Knox preverja spletne strani, do katerih dostopajo uporabniki in preventivno blokira morebitne spletne strani, na katerih se izvaja goljufanje, da se zavarujejo podatki in zasebnost uporabnikov.
  • Okrepljeno varstvo osebnih podatkov: Samsung Knox zagotavlja brezhibno zaščito občutljivih osebnih podatkov uporabnikov prek varne povezave s Samsung Knox Vault, namenskim procesorjem za varnostne funkcije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.