28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HONOR Magic V2: presegel original in pokoril konkurenco

5 min read

Inženirji podjetja HONOR so si zadali misijo izdelati najboljši pregibni pametni telefon in jo tudi uresničili. HONOR Magic V2 je vsekakor najboljši pregibni mobilnik na trgu ta hip.

Saj vemo, kako je z drugimi različicami, t. i. V2. Ponavadi odpravijo vse pomanjkljivosti izvirnika in dodajo še kako novost, s katero so v očeh potencialnih kupcev še bolj mamljive. To praktično velja za malodane vse izdelke, kot pribito pa to drži za pametni pregibni telefon HONOR Magic V2. Ta »V2« je vsekakor ena najboljših na svetu, saj prinaša vrsto prebojnih tehnologij in dosežkov, ob kateri konkurenci zastane sapa.

Kar 210 inovacij in presežkov!

Inženirji so v razvoja telefona HONOR Magic V2 vložili dve leti, kar zgovorno priča o pomembnosti tega modela za kitajskega proizvajalca. Pri tem so dosegli več kot 210 tehnoloških prebojev, kot so ultra tanka baterija, inovativen hladilni sistem, vrhunski tečaji zaslona, pregibni zaslon, zvočniki itd.

In tako je HONOR Magic V2 mimogrede postal najtanjši preklopi pametni telefon glede na notranjost. Tudi v zloženem stanju je debel vsega 9,9 mm, kar je toliko kot klasični premijski mobilniki ali pa večina mobilnikov z etuijem. Pri čemer se od vseh loči po svoji »tablični« komponentni, saj ko telefon odpremo, je pred nami res izdatna zaslonska površina, ki se lahko primerja z manjšimi tablicami. A s pomembno razliko: pregibni skoraj 8-palčni zaslon je pasme LTPO OLED, zato očara z vrhunsko sliko izjemno visoke ločljivosti kar 2156 x 2344 pik ter 120 Hz osveževanjem, poleg izjemne svetilnosti 1600 nits, ki kljubuje dnevni sončni svetlobi, pa očara tudi z barvami. Prikaže namreč lahko več kot milijardo barvnih odtenkov. Nov preklopnik podpira tudi vodilno tehnologijo zatemnitve 3840 Hz PWM, ki zmanjša obremenitev oči in zagotavlja udobno gledanje tudi med daljšo uporabo. Da, HONOR Magic V2 je tablifon, ki pokori tudi tablice.

In pri tem sploh ni glomazen oziroma pretirano okoren. Zaprt je mer 157 x 74 mm, kar je približno toliko kot večji pametni mobilniki s 6-palčnimi zasloni. In kar je najbolj impresivno – HONOR Magic V2 tehta le 231 gramov, torej so nekateri premijski tekmeci, ki ne obvladajo pregibanja zaslona, celo težji. Kako je to mogoče?

Z uporabo ultra lahkih in ultra trdnih materialov, nekateri med njimi so sposojeni tudi iz letalske industrije. Ohišje je izdelano iz trdne magnezijevo-aluminijaste zlitine, za tečaje zaslona, ki morajo v življenjski dobi telefona prestati več stotisoč pregibanj, pa so v podjetju HONOR uporabili nič manj kot titan.

Naslednji prebojni dosežek je vsekakor silicijevo-ogljična baterija. Pravzaprav sta ultra tanka dva dela baterije (s povprečno debelino le 2,72 mm), njuna skupna kapaciteta pa še vedno dosega standardnih 5000 mAh. Podprta sta tudi hitro polnjenje z močjo 66 W in polnjenje drugih naprav, kar je več od nekaterih premijskih tekmecev. In ne pozabite – ko je telefon odprt, je njegovo ohišje debelo vsega 4,7 mm! Kapo dol za takšne inženirske podvige.


Strojno in programsko spodoben

HONOR ničesar ni želel prepustiti naključju, zato je svojega zastavonošo Magic V2 že lani začel prodajati le na domačem kitajskem trgu, s čimer so se v podjetju prepričali, da so vse naredili tako, kot so si zamislili, preden so ga poslali osvajat uporabnike in uporabnice po drugih delih sveta. V Evropo in tudi Slovenijo je prispel v začetku februarja letos, a pogled po zaslona razkriva, da so nekatere komponente vendarle najboljši lanski modeli.

Tako telefon poganja mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 2 (ki je sama po sebi še ena različica V2), ki ji ne gre prav nič očitati, saj pregibni telefon, podprt s 16 GB delovnega pomnilnika vsak trenutek deluje odzivno in bliskovito hitro. Najbolj bodo tega dejstva veseli igričarji, ki bodo sedaj lahko uživali v igranju iger na velikem zaslonu, za kar so morali do sedaj poseči po tablici ali prenosniku.

Ne najnovejše, a še vedno močno nadpovprečne, so tudi kamere. Na hrbtni strani uporabnika pričaka sistem treh kamer, ki ga sestavljajo širokokotna kamera ločljivosti 50 MP, telefoto kamera z 20 MP in ultraširoka kamera s 50 MP senzorjem, ki uporabnikom omogoča fotografiranje z vrhunskimi zmogljivostmi zaznavanja svetlobe. S podporo do 40-kratni povečavi (ki je kombinacija optične in digitalne), tehnologiji AI Motion Sensing Capture in optimiziranih algoritmov fotografiranja za portrete ali nočne prizore lahko Magic V2 ustvari fotografske mojstrovine v nekaj sekundah, kadarkoli in kjerkoli. Pohvalno je podprto tudi snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K s 60 sličicami na sekundo in 10-bitno barvno globino – vlogerji se res ne bodo mogli pritoževati, sploh na račun dejstva, da lahko po zaslugi pregibnih tečajev zaslona kamero postavijo pod praktično katerikoli kot želijo.

In potem je tu še programska oprema. Telefon ima nameščen Android 13 s hišno »programsko programsko preobleko« Magic OS, ki bo v kratkem nagrajena na Android 14 in tudi novo številko Magic OS. Že sedaj pa je HONOR Magic V2 eden najboljših telefonov za vse, ki prisegajo na večopravilnost. Vrhunske zmogljivosti in prostran zaslon na novo definirajo interakcijo s telefonom ter samo uporabniško izkušnjo, zaradi česar so videokonference, predvajanje glasbe in fotografiranje bolj intuitivni kot kdaj koli prej. HONOR Magic V2 obljublja neprimerljivo boljšo izkušnjo brskanja in kristalno čisto sliko video klica, kar uporabnikom zagotavlja produktivnost. Poleg tega funkcija Dual Tasking Efficiency, ki jo omogoča navpično razdeljen zaslon, spremeni večopravilnost v lahkotno dejavnost, ki uporabniku omogoča, da hkrati opravlja delo in uživajo v prostem času hkrati.

Že naprodaj!

In koliko vsa ta vrhunska tehnologija stane? HONOR Magic V2 je že na voljo pri vseh večjih mobilnih operaterjih, kot so A1 Slovenija, Telemach in Telekom Slovenije, in sicer v črni barvi ter oblečen v vegansko usnje. Priporočena prodajna cena je evro manj kot dva tisočaka (1.999 evrov), pri čemer bodo tisti, ki bodo najbolj pohiteli, ob nakupu telefona vse do razprodaje zalog prejeli še tablico HONOR Pad X9 in pametno uro HONOR Watch 4. Ni kaj, prestižni telefon širi krog HONOR ambasadorjev …

Družbena omrežja HONOR Slovenija

https://www.instagram.com/honor.slovenija/

https://www.facebook.com/honor.slovenia

Globalna družbena omrežja HONOR

https://community.hihonor.com/

https://www.facebook.com/honorglobal/

https://www.instagram.com/honorglobal/

https://www.youtube.com/c/HonorOfficial

Vsebino omogoča HONOR Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.