27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

MWC 2024: Lenovo ThinkPadi in ThinkBooki

6 min read

Lenovo je danes na sejmu MWC® 2024 predstavil nove rešitve strojne in programske opreme, ki prikazujejo njegovo osredotočenost na inovacije, ki jih poganja umetna inteligenca, in predanost bolj trajnostni prihodnosti. Novi poslovni prenosniki ThinkPad in ThinkBook razkrivajo funkcije umetne inteligence, ki povečujejo produktivnost, ustvarjalnost in učinkovitost – z izboljšavami zmogljivosti in vsestranskostjo v več načinih rabe. Poleg tega je Lenovo predstavil več dodatkov, namenjenih povečanju mobilne produktivnosti, vključno s prenosnim zaslonom ThinkVision M14t Gen 2, razširitveno postajo USB-C Slim Travel Dock za delo na poti in prenovljenim 16-palčnim nahrbtnikom ThinkPad Executive, ki omogoča za enostavno prenašanje mobilne pisarne. Najave nove strojne opreme zaokrožujejo nove programske rešitve, vključno z Lenovo Identity Advisor, orodjem za spremljanje digitalne identitete, in Smart Connect, programsko opremo, ki odklene sinergije več naprav in poveča produktivnost.

Nova generacija poslovnih osebnih računalnikov z umetno inteligenco

Najnovejša generacija poslovnih prenosnikov družbe Lenovo se predstavi – ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 in ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Poganjajo jih najnovejši procesorji Intel Core Ultra z Intel vPro® na izbranih modelih in Windows 11. Gre za optimalen ekosistem strojne in programske opreme z umetno inteligenco za zagotavljanje izboljšanih ravni varnosti, energetske učinkovitosti in poglobljenih izkušenj. Z vedno večjim izborom poslovnih aplikacij2, ki imajo koristi od namenske podpore za pospeševanje umetne inteligence, lahko uporabniki uživajo v novih in izboljšanih spretnostih na širokih področjih uporabnosti in produktivnosti.

ThinkPad T14s Gen 5

Rešitev Copilot v sistemu Windows je uporabniku na dosegu roke kot njegov vsakodnevni spremljevalec z umetno inteligenco in deluje v številnih različnih aplikacijah v sistemu Windows 11 za nadzor nastavitev, spodbujanje ustvarjalnosti in prihranek časa z opravili, vključno s povzemanjem spletnih strani in e-pošte. Hiter dostop do z umetno inteligenco nadgrajenega pomočnika je mogoč s pritiskom tipke Copilot.

Revolucija osebnih računalnikov z umetno inteligenco je tu in Lenovo je predan preobrazbi svojih osebnih računalnikov in pametnih naprav, da bi zagotovil prilagojene rešitve umetne inteligence. Novi prenosniki Lenovo so med prvimi, ki poganjajo algoritme umetne inteligence lokalno, na napravi. Uporabnikom ponujajo najobsežnejšo personalizirano izkušnjo osebnega računalnika doslej, pomagajo racionalizirati delovne tokove in povečati produktivnost. Ne glede na to, ali gre za sodelovanje s sodelavci, srečanje s strankami, analiziranje podatkov ali ustvarjanje vsebine, lahko novi prenosniki ThinkPad in ThinkBook pospešijo delovne tokove s podprtimi programskimi orodji, ki podpirajo umetno inteligenco in nudijo vse, kar uporabniki potrebujejo za kar največjo možno ustvarjalnost in učinkovitost.

Nova dimenzija produktivnosti: spoznajte briljantne zmogljivosti prenosnikov ThinkPad T

Serija ThinkPad T velja za eno najuspešnejših družin poslovnih prenosnikov družbe Lenovo, novi prenosniki serije ThinkPad T pa poudarjajo pomen zelo priljubljenega prenosnega računalnika, zasnovanega za zahtevne poslovne uporabnike, ki iščejo visoko zmogljive in vzdržljive naprave z dostopom do najnovejših funkcij, namenjenih izboljšanju in povečanju vsakodnevne produktivnosti. Najnovejša generacija ThinkPad T14, T14s in T16 vključuje vrhunsko oblikovano in funkcijsko elegantno komunikacijsko vrstico, ki vsebuje kamero s senzorjem ločljivosti 5 MP, mikrofone s tehnologijo odpravljanja hrupa in hkrati deluje tudi kot preprosta zareza za lažje odpiranje in zapiranje zaslona naprave. Poleg tega komunikacijska vrstica omogoča ožje robove zaslona, s čimer se poveča razmerje med zaslonom in ohišjem, kar ima za posledico bolj prefinjen, tanjši in lažji dizajn prenosnikov.

ThinkPad T14s Gen 5 s komunikacijsko vrstico

Poleg tega bo serija ThinkPad T, ki se osredotoča na vključujočo uporabniško izkušnjo Lenovovega oddelka za raznolikost izdelkov, vključevala taktilne oznake na ThinkPad X1 Carbon Gen 12 in ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9. Ti dodatni taktilni znaki so zasnovani tako, da povečajo dostopnost in pomoč uporabnikom z okvarami vida pri navigaciji po tipkovnici. Poleg tega je bila pogosto uporabljena tipka CTRL zamenjana s tipko Fn; zdaj je lažje dostopna na levem robu tipkovnice. Dodatne inovacije, osredotočene na uporabnike, še naprej izboljšujejo izkušnje končnih uporabnikov, kot so:

  • Z dvojnim dotikom sledilne kroglice TrackPoint se odpre hitri meni TrackPoint, ki uporabnikom omogoča prilagoditev običajnih funkcij, kot so nastavitve mikrofona ali kamere.
  • Aplikacija Lenovo View, ki deluje na procesorju Intel Core Ultra NPU, da prihrani obremenitev procesorja, ponuja orodja za izboljšanje videa za kamero, vključno z novim algoritmom za obdelavo slike ob nizki svetilnosti (Low Light Enhancer), ki lahko posvetli in odpravi šume v videu v okoljih s šibko svetlobo.
  • Rešitev 3M™ Optical Film je na voljo na izbirnih zaslonih ločljivosti WUXGA s prenosniki ThinkPad T14 Gen 5 in T14s Gen 5. Vdelana optična folija poveča svetilnost zaslona s 300 nits na 400 nits, medtem ko porabi do 16 % manj energije4, s čimer se zmanjša skupna poraba prenosnika.
  • Nova modela ThinkPad T14 in T16 vključujeta izboljšane funkcije za popravilo.
  • Na voljo bo tudi novi ThinkPad T14 Gen 5, ki ga poganjajo procesorji AMD Ryzen™ 8040 z vgrajeno umetno inteligenco AMD Ryzen™ AI, kar strankam omogoča večjo izbiro visoko zmogljivih procesorjev.

Idealna mešanica zmogljivosti, prenosljivosti in vsestranskosti

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 se ponaša z zaslonom z razmerjem stranic 3 : 2 ter steklom Corning® Gorilla® Glass za optimalno vzdržljivost in osupljivo vizualno izkušnjo. Ta eleganten prenosnik, ki ga poganja najnovejša generacija procesorjev Intel Core Ultra U, dvigne produktivnost v nove višine z vgrajenim pogonom umetne inteligence, ki zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo. Prenosnik ima vgrajenega do 32 GB dvokanalnega pomnilnika LPDDR5x, ki uporabnikom omogoča enostavno večopravilnost in opravljanje nalog, ki zahtevajo veliko virov. Naprava s snemljivo tipkovnico z osvetlitvijo tipk, opremljeno s sledilno ploščico s tremi gumbi in možnostjo priloženega magnetnega peresa, ponuja izboljšano vsestranskost in udobje za poslovne uporabnike na poti. Poleg tega k uporabniku obrnjena kamera ločljivosti 5 MP in IR-kamera ter kamera, obrnjena v svet, omogočajo kristalno čiste video klice in impresivne fotografske zmogljivosti. S podporo za mobilni modul CAT16 4G WWAN je ohranjanje povezave le redko težava. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 je pravi dokaz inovativnosti in praktičnosti, saj visoko mobilnim strokovnjakom, kot so zavarovalniški agenti, zdravstveni delavci ali organi pregona in drugi terenski delavci, ponuja zanesljivo in vsestransko napravo, zasnovano za njihove posebne naloge, vključno s fotografskimi dokazi, izpolnjevanjem obrazcev in digitalni podpisi.

Prenovljeni vsestranski ThinkBook 2-v-1 je najinteligentnejši doslej

Lenovo ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 navdušuje z najnovejšo zasnovo tečajev zaslona ter se ponaša z elegantnim in tankim profilom, saj je debel le 16,85 mm, in lahkim ohišjem, ki tehta le 1,64 kg. Ozki okvirji zaslona izboljšajo vizualno izkušnjo, naprava pa se ponaša z 90-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem, kar je za 14-palčni zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 odličen dosežek. Lenovo, znan po pozornosti do podrobnosti, je predstavil nov 1,5-milimetrski ugrez tipk na tipkovnici za še bolj udobno in natančno tipkanje, medtem ko večja sledilna ploščica, izdelana iz steklu podobnega materiala Mylar, dodatno izboljša interakcijo uporabnika. Poleg tega novo magnetno tanko pisalo doda kanček priročnosti za brezhibno uporabo na dotik, za dodatno varnost in udobje pa ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 vključuje bralnik prstnih odtisov Match-on-Chip in za doplačilo ponuja infrardečo kamero z zaslonko za zasebnost.

Lenovo je prav tako dal prednost zmogljivemu računalništvu z umetno inteligenco v svojem portfelju prenosnikov ThinkBook z vključitvijo funkcij, zasnovanih za izboljšanje optimizacije delovanja naprav in inteligentnih programskih orodij. Smart Power pomaga doseči pravo razmerje med zmogljivostmi in avtonomijo baterije, medtem ko Smart Meeting izboljša konferenčne izkušnje z izboljšanjem videa in upravljanjem kakovosti zvoka. Poleg tega je Lenovova zavezanost k bolj trajnostnim praksam razvidna iz vgradnje 50 % reciklirane aluminijaste kovine v spodnjem pokrovu prenosnika, kot tudi povečane uporabe plastičnih materialov, kot npr. 50 % reciklirane plastike v pokrovčkih tipk in do 90 % za izbrane komponente. Lenovo še naprej dviguje letvico s svojim inovativnim pristopom, saj ne zagotavlja le visokih zmogljivosti, temveč tudi inteligenten dizajn.

Smart Connect – brezhibna poenostavitev prek poenotenega ekosistema

Lenovo in Motorola sta skupaj predstavila Smart Connect, programsko rešitev, ki združuje digitalne ekosisteme za ustvarjanje brezhibne izkušnje z več napravami. Smart Connect odklene sinergije med napravami za povečanje produktivnosti, skupno rabo zmogljivosti naprav in upravljanje podatkov ter dokazuje, da je vsota večja od njenih delov. S Smart Connect lahko uporabniki preklapljajo med opravili med osebnim računalnikom, telefonom in tablico, pri tem pa ohranjajo neprekinjen tok dela, uživajo v brezskrbni in varni izmenjavi datotek, dostopajo do mobilnih aplikacij na osebnem računalniku in celo z lahkoto upravljajo obvestila s telefona.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.