27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Premikanje vozila s pogledom

1 min read
Vir: Autocar

Verjetno si niste mislili, da boste že letos dočakali tehnologijo, s katero boste lahko vozilo z avtomatskim menjalnikom premikali s pogledom. Pri čemer rešitev sploh ni omejena na električna vozila, saj so nadebudni inženirji kot testno mulo uporabili Alfa Romeo Giulio. V podjetju HONOR so namreč pohiteli in v svoj novi paradni telefon, HONOR Magic6 Pro, ki bo uradno predstavljen v nedeljo na predvečer sejma MWC v Barceloni, vgradili ustrezno tehnologijo.

Gre za najnovejšo funkcijo sledenja pogledu uporabnika, ki jo poganja umetna inteligenca, ki razumevanje namere uporabnika na podlagi njegovih gibov oči. Zdaj je torej mogoče avtomobil premikati z očmi, ne da bi v njem sedeli ljudje.

Kako je to zares videti, si lahko pogledate na videoposnetku, ki ga je ustvaril Autocar.

Video prikazuje štiri možnosti, ki jih lahko aktivirate s pogledom na telefonu HONOR Magic6 Pro – kako zagnati motor avtomobila, kako ga ugasniti, kako premikati naprej in kako nazaj. Ko dve do tri sekunde gledate določen gumb, se aktivira določena možnost, ki se odraža v gibanju avtomobila. V podjetju HONOR verjamejo, da lahko umetna inteligenca spremeni prihodnost komunikacije med ljudmi in napravami, kar ta predstavitev izvrstno dokazuje.

V nedeljo si kanim to novotarijo seveda ogledati tudi v živo – v Barceloni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.