28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Umetna inteligenca v avtoservisni dejavnosti

2 min read

Podjetje Bartog, vodilni slovenski prodajalec in distributer orodij za vzdrževanje avtomobilskih delov, opreme in servisa, ki deluje v okviru skupine Tokić, je lani doseglo izjemne poslovne rezultate. H kar 56,5-odstotni rasti prodaje avtomobilskih delov je veliko prispevala tudi najsodobnejša tehnologija.

Tokić Grupa je v poslovanje Bartoga vpeljala napredne tehnologije, ki so jih razvili sami, vključno z več kot 270 robotsko avtomatiziranimi procesi (RPA) in uporabo umetne inteligence pri upravljanju zalog. Slednje je botrovalo dvigu kakovosti storitev ob sočasni prenovi poslovne mreže. V letu 2023 je podjetje odprlo tri nove poslovalnice in prenovilo šest obstoječih od skupno 36 v Sloveniji, kar je le del njihovega strateškega načrta za naš trg. Podjetje je tudi uspešno integriralo mrežo poslovalnic v skupino Tokić, kar je prineslo najvišjo raven logističnih storitev v Evropi, s poudarkom na hitrosti in natančnosti dostave. Poleg tega se je razvoj poslovanja Bartoga nadaljeval z razširitvijo asortimana na več kot 300 blagovnih znamk in 300 tisoč različnih artiklov, vključno z uvedbo ekonomskega programa in izobraževalnega centra TEC.


“Bartog je naša največja in rekel bi tudi najljubša naložba. Je krona vsega, kar smo na Tokiću ustvarili v zadnjih 30 letih. Način, kako se avtomobilski deli iz Hrvaške dopolnjujejo s pnevmatikami iz Slovenije, ter način, kako Tokić in Bartog izmenjujeta znanje, skupaj ustvarjata uspešno sinergijo, ki nas navdihuje za nove korake,” je dejal ustanovitelj in lastnik Tokić Grupe Ilija Tokić.


Letos so v Bartogu ponosni na sodelovanje v projektu Mladi mehanik Slovenije, kjer bodo med dijaki drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser izbrali najboljšega. Dijaki bodo reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti ter opravljali praktične naloge na simulatorjih in vozilih. S tem se spodbuja interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, kjer primanjkuje kadra in krepi zanimanje za tehnično kulturo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.