28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Magija v galaksiji – čari umetne inteligence v družini Galaxy S24

3 min read

Zdaj verjetno že veste, da je največji adut nove družine pametnih telefonov Samsung Galaxy S24 nabor funkcij, podprtih z umetno inteligenco. Tole je moj seznam tistih, ki vas bodo očarale, gre za mobilno magijo v dlani.

Čarovnik, ki skrbi za programsko magijo v pametnih telefonih Galaxy S24, Galaxy S24+in Galaxy S24 Ultra, je nevronska procesna enota (NPE). Gre za procesor, ki pospešuje izvajanje nalog algoritmov umetne inteligence, kot sta obdelava govora in računalniški vid. Kaj torej naveza strojne in programske opreme, poimenovana Galaxy AI, počne v praksi? Predvsem inteligentno nadgradi vse, kar telefon oziroma uporabnik počne. Poglejmo par primerov.

Še boljše fotografije in video posnetki

Zgovoren primer nadgradnje vsebin je že priljubljeno opravilo vseh uporabnikov pametnih telefonov – fotografiranje. Galaxy AI uporabniku pomaga še pred zajemom same fotografije, in sicer z izbiro ustreznega načina fotografiranja – če se npr. motivu močno približate, bo iz glavne kamere preklopil na makro kamero, ki je primernejša za zajem stvari, ki so objektivu zelo blizu. A to še ni vse, prav pri vsaki zajeti fotografiji telefoni iz družine Galaxy S24 uporabniku ponudijo možnost izboljšave posnetka – ki v praksi deluje zelo dobro, celo tako dobro, da bodo tudi zahtevnejši uporabniki lahko opustili »poobdelavo« oziroma naknadno računalniško obdelavo fotografij. Če smo že pri tej – magija je lepo vidna tudi v tem, da lahko posamezen motiv na fotografiji preprosto označimo in poljubno premaknemo na drugo mesto, lahko ga izbrišemo itd.


Iskanje z obkroževanjem

Prav ste prebrali. Verjetno ste že videli kakšno spletno ali tv-reklamo, kako stvar deluje. Funkcija Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) bo zagotovo velik hit med uporabniki, saj počne točno to kar obljublja – nekaj poslikate, obkrožite, telefon pa v sodelovanju z Googlovimi algoritmi in podatkovnimi centri prepozna, kaj ste fotografirali in vam o tej stvari ponudi več informacij.


Beležke na steroidih

Tisti, ki radi beležite stvari, boste seveda izbrali Galaxy S24 Ultra s pisalom, a tudi njegova brata premoreta obilo novih trikov pri zapisovanju in obdelavi beležk, skic, zapiskov … V aplikaciji Samsung Notes se namreč nahaja funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist), ki novodobno tehnološko čarovništvo še okrepi. Tako lahko pripravi povzetek zapiskov, kar je zelo dobrodošlo po sestankih, saj te poenostavi, lahko pa vsebino beležk predela tudi v predstavitev.


Mar raje kot pišete, govorite? Ni problema. Le posnemite se, nato pa uporabite funkcijo Pomoč za prepis (Transcript Assist) in že se bo pogovor z glasovnega posnetka (tudi če je govorcev več!) spremenil v besedilo.


Kreativno-produktivni pomočnik za družbena omrežja

Kaj? Prav ste prebrali. Lahko preberete še enkrat. Ne le, da ste z novim Galaxy S24 zajeli in obdelali fantastično fotografijo ali videoposnetek, svoje razmišljanje na glas spremenili v privlačno besedilo, tudi pri objavi takšnih remek del na družabnih omrežjih se lahko zanesete na pomoč Galaxy AI.

A to še ni vse. Pri sporočilnih in drugih »SoMe« aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovor, saj prepozna, ali se pogovarjate s prijateljem, sodelavcem ali novim stikom in temu primerno prilagodi ton pogovora – uradno, vljudno, domače, hecno … Noro, vam povem.


In potem je tu še produktivni del, ki se zanaša na nekatere od že opisanih sposobnosti tega digitalnega pomočnika. Umetna inteligenca, vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in druge vsebine, kar močno pohitri delo.

S Samsung Galaxy AI, ki je uporabnikom podprtih Samsung naprav brezplačno na voljo vsaj do konca leta 2025, lahko vsak dan prihranite več minut, tisti najbolj kreativni ali produktivni celo ur. In že s temi prihranki poplačate nov z umetno inteligenco založen telefon.

Magija, vam povem. Bravo Samsung Galaxy AI.


Telefoni Galaxy S24 serije so na voljo za prednaročilo v Sloveniji od 17. januarja do 30. januarja 2024. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite spletno stran Samsung.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.