29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Intel SSDji za igričarje

1 min read

Največji proizvajalec procesorjev na svetu je že pred leti zajadral tudi v pomnilniške vode. V zadnjih “sezonah” so se v Intelu sicer osredotočili predvsem na ponudbo hitrih pogonov SSD, namenjenih tako vsakdanji domači uporabi kot tudi strežnikom. Konec lanskega leta je celo kazalo, da bo procesorski gigant postregel z zanimivo inovacijo – pogoni SSD, katerim bo moč spreminjati takt krmilnika (jih navijati). Te načrte so nato opustili, a pridobljeno znanje uporabili v novi družini pogonov SSD Intel 730, ki so namenjeni predvsem zahtevnejšim uporabnikom.

Intel_730

Intel namreč pogone iz družine 730 namenja uporabnikom, ki se ukvarjajo z ustvarjanjem in obdelavo digitalnih vsebin (predvsem videa in fotografij) ter igričarjem. Glede na predhodno generacijo pogonov se modeli Intel 730 lahko pohvalijo s kar 50% višjim delovnim taktom krmilnika (iz 400 na 600 MHz) ter 20-odstotno pohitritvijo pomnilniških čipov NAND. Vse skupaj naj bi pripomoglo k temu, da se bodo novi pogoni resnično približali sami fizični meji vmesnika SATA3, s katerim komunicirajo z osnovno ploščo računalnika.

Intel-SSD-730-Series

Pogoni Intel 730 bodo po svetu naprodaj od 18. marca dalje, v ZDA pa pričakujejo, da bodo njihove cene znašale nekako en dolar na gigabajt hrambe.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.