28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vse najboljše Raspberry Pi

1 min read

Miniaturni računalnik Raspberry Pi danes praznuje svoj drugi rojstni dan. Istoimenska organizacija, ki je s pomočjo proizvajalca čipov Broadcom dosegla nesluten uspeh na področju rešitev za najmanj zahtevne uporabnike, pa že načrtuje naslednje korake.

Raspberry-pi-naslovna

Podjetje Broadcom je namreč danes objavilo polno dokumentacijo svoje grafične rešitve VideoCore IV pod licenco BSD, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bo odprtokodna skupnost zanesenjakov poskrbela, da bodo grafične zmogljivosti male “maline”, kmalu še boljše. Za nameček so v organizaciji Raspberry Pi razpisali mikavno nagrado – kdor bo prvi uspel sestaviti grafični gonilnik in druge dele kode tako, da bodo uspešno poganjali nekdaj izjemno priljubljeno računalniško igro Quake III, bo prejel 10.000 ameriških zelencev.

Raspberry Pi

Ko je 29. februarja 2012 Raspberry Pi ugledal luč sveta, je že na svoj prvi dan zabeležil več kot sto tisoč naročil, do danes pa so jih prodali več kot 2,5 milijona. Digitalno malino si že več mesecev lastim tudi sam in je večkrat kar ne morem prehvaliti.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.