27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prenosniki za generacijo Z (in vse ostale)

3 min read

Lenovo je sejemsko dogajanje – in predvsem prisotnost medijev – na MWC okoli mobilnih telefonov izkoristil tudi za predstavitev novih prenosnikov. Teh je čez palec kar ducat, zato bom opisal le tiste najbolj prepričljive, čeprav nad izdelki iz družine ThinkPad ne moremo vihati nosov.

Začnimo s trajnostno naravnanima ThinkPadoma Z. ThinkPad Z13 Gen 2 in ThinkPad Z16 Gen 2, ki ju odlikuje napredna oblika, poganjajo najnovejši procesorji AMD Ryzen™ serije 7000 z grafično kartico AMD Radeon™ serije 700M, operacijski sistem Windows 11, konfigurirate pa ju lahko z do 64 GB dvokanalnega pomnilnika in do 2 TB pogonom PCIe SSD, ki poskrbijo, da lahko uporabniki hitro opravijo tudi najzahtevnejše naloge. ThinkPad Z13 Gen 2 za doplačilo uvaja novi material, ojačan z naravnimi vlakni, ki je vezan na zgornji pokrov zaslona s 75 % recikliranega aluminija. Ta tkani laneni material je izdelan iz 100-odstotnega kmetijskega proizvoda, zbranega z nabiranjem vlaken lana.

Značilen videz in občutek z elegantnimi tankimi in lahkimi oblikovnimi značilnostmi ter izjemno ozkimi robovi prinašajo še večjo privlačnost računalnikov ThinkPad. Hitri in zanesljivi Wi-Fi 6E (3) pa dviga komunikacijsko letvico v navezi s kamero FHD in mikrofoni s podporo Dolby Voice®, ki zagotavljajo vrhunsko avdio – vizualno izkušnjo za zmogljivo in zanimivo produktivnost ter sodelovanje, zlasti pri zaposlenih, ki delajo na daljavo.

Velika drsna ploščica na dotik je nameščena poleg ikonične kroglice TrackPoint™, ki omogoča udoben in natančen vnos, ne glede na to, kateri način vnosa vam je ljubši. Z dvojnim dotikom slednje se odpre hitri meni TrackPoint, ki prikaže štiri menijske postavke. Te menije je mogoče prilagoditi glede na želje uporabnika, vključno s funkcionalnostjo kamere in mikrofona, Hkrati pa je mogoče hitro konfigurirati tudi izbrane nastavitve delovanja na baterijo in nastavitve zvoka, kot sta povezava Bluetooth® ali vgrajeni zvočniki.

Več pozornosti bosta deležna tudi člana družine ThinkPad X. Prenovljena ThinkPad X13 Gen 4 in ThinkPad X13 Yoga Gen 4 imata elegantnejše ozke robove, ki povečajo razmerje med zaslonom in ohišjem ter uporabnikom, ki so veliko na poti, izboljšajo hibridno delovno funkcionalnost. Zvočniki Dolby Audio so zdaj obrnjeni proti uporabniku za še pristnejši zvok, v kombinaciji z novo opcijsko infrardečo kamero ločljivosti 5 milijonov pik pa videokonference zagotavljajo izjemno izkušnjo sodelovanja. Za globoke črnine in živahne druge barve je mogoče X13 Gen 4 naročiti z novim 13,3-palčnim zaslonom OLED ločljivosti 2,8K, ki podpira Dolby Vision® in premore tehnologijo Eyesafe® Certified Natural Low Blue Light za zmanjšanje obremenitev oči. Varnost in enostavnost uporabe sta izboljšani z ultrazvočnim zaznavanjem prisotnosti ljudi, ki lahko ščiti pred naključnimi opazovalci, ki bi uporabniku “kukali čez ramo”, prijava v sistem pa je poenostavljena s prepoznavo obraza prek funkcije Windows Hello.

ThinkPad X13 Gen 4 in X13 Yoga Gen 4 je mogoče konfigurirati z operacijskim sistemom Windows 11 Pro, poganjajo pa ju najnovejši procesorji Intel® Core™ 13. generacije z Intel vPro® in integrirano grafiko Intel Iris® Xe. X13 Gen 4 je mogoče konfigurirati tudi z najnovejšimi procesorji AMD Ryzen serije 7000 z grafiko AMD Radeon serije 700M.

Družina ThinkPad T je od predstavitve maja 2000 uvedla več kot dvajset generacij naprav, vsaka različica pa je bila osredotočena na izboljšave zasnove, zmogljivosti in produktivnosti. Najnovejša generacija še naprej premika meje s postopnimi izboljšavami in sprejema bolj trajnostne materiale, omenjene zgoraj. Nova izbirna kamera ločljivosti 5 MP z infrardečo tehnologijo lahko izboljša uporabniško izkušnjo, saj je pri hibridnem delu večja potreba po videokonferencah. Na voljo je več možnosti zaslonov z nizko stopnjo modre svetlobe, ki pomagajo zaščititi oči. OLED-zaslon ločljivosti 2,8K je na voljo pri modelih T14 Gen 4 in T16 Gen 2 ter T14s Gen 4.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.