19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung novim telefonom prilepil številko 23

3 min read

Korejska galaksija z letnico 2023 je tu. Družba Samsung Electronics je predstavila Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ in Galaxy S23, ki poleg nove številke prinašajo še par pričakovanih nadgradenj – predvsem osrednjega procesorja in sistema kamer.

Srce telefonov bo odslej izključno ameriško, saj jih poganja mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 2, ki v družino mobilnikov Galaxy prinaša vrhunsko izkušnjo, vključno z nadgrajeno umetno inteligenco, mobilno igralno izkušnjo, pripravljeno na prihodnost, in (trenutno) najhitrejšo mobilno grafiko na svetu.

Za kamere pa so v sporočilu za javnost zapisali prav tole: “Epska kamera telefona Samsung Galaxy daje uporabnikom več svobode pri raziskovanju njihove ustvarjalnosti, na primer pri snemanju resnično kinematografskih videoposnetkov posnetih s funkcijo Nightography preoblikovanih z umetno inteligenco.”

Še kaj, kar bi morali vedeti? Za ljubitelje produktivnosti bo treba poseči po najdražjem družinskem članu, modelu Galaxy S23 Ultra, saj ima ta vgrajeno pisalo S Pen, ki ponuja več možnosti za produktivnost, beleženje zapiskov, hobije in drugo.

Milijoni pik se množijo
Samsung Galaxy kamera se tako z letnico 2023 hvali s še več megapikami in obsežnimi ustvarjalnimi nastavitvami. Kamera telefona Galaxy S23 Ultra tako podnevi kot ponoči olajša zajemanje fenomenalne vsebine vsem, ki radi fotografirajo. Ponuja najnaprednejši sistem kamer Samsung Galaxy, ki je prilagojen za skoraj vse svetlobne razmere in zasnovan za prikaz neverjetnih podrobnosti. Izboljšane možnosti funkcije Nightography spremenijo način, kako Galaxy S serija optimizira fotografije in videoposnetke v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Snemanje priljubljene pesmi na koncertu, selfi v akvariju ali skupinski posnetek prijateljev na večerji – uporabniki posnamejo ostrejše slike in videoposnetke.

Galaxy S23 Ultra se kot prvi telefon Samsung Galaxy ponaša z novim senzorjem 200 MP Adaptive Pixel, ki z neverjetno natančnostjo zajame vse epske trenutke. Za hkratno obdelavo več ravni visoke ločljivosti uporablja tehnologijo združevanja slikovnih pik. Ker so kamere za selfije za današnjo komunikacijo pomembnejše kot kadarkoli prej, Galaxy S23 serija uvaja hitro samodejno ostrenje in našo prvo kamero za selfije Super HDR, ki s 30 slik na sekundo poskoči na 60 slik na sekundo, za občutno boljše slike in videoposnetke na sprednji strani telefona.

Uporabnikom, ki želijo popoln ustvarjalni nadzor in prilagajanje, Galaxy S23 serija ponuja nabor orodij, ki popestrijo vsako fotografsko izkušnjo. Aplikacija Expert RAW, na voljo izključno pri telefonih Samsung Galaxy, omogoča fotografiranje in urejanje slik v RAW in JPEG v slogu DSLR fotoaparatov. Uporabniki lahko v aplikaciji eksperimentirajo s fotografskimi umetninami z večkratno osvetlitvijo ali zajamejo jasen pogled na mlečno cesto z nastavitvami za astrofotografijo. Po prenosu v Galaxy S23 so funkcije Expert RAW zdaj na voljo v aplikaciji za kamero Samsung Camera app. Nove možnosti povečave v aplikaciji Camera Controller Galaxy Watch5 serije pa uporabnikom omogočajo, da kar z zapestja posnamejo popolno uokvirjen posnetek.

Hitri zmaj skrbi za igralne pospeške
Medtem ko so praktično vsi razen Evropejcev že prejšnja leta uživali v zmogljivostih “zmajevih” procesorjev, smo bili mi “obsojeni” na hišni Exynos. S katerim ni bilo nič hudo narobe, le dovolj zmogljiv ni bil, kar bi mu seveda oprostili, če bi bili zato Samsungovi zastavonoše zato cenejši, pa niso bili.

Te “anomalije” je končno konec. Inženirji so na tiskovino nalepili Qualcommov procesor Snapdragon 8 Gen 2, ki omogoča najboljšo učinkovitost in zmogljivost v telefonih Samsung Galaxy doslej in je obenem najhitrejši Snapdragon, ki je trenutno na voljo. Kaj to pomeni v praksi? Na novo zasnovana mikroarhitektura procesorja povečuje surove zmogljivosti Galaxy S23 serije za približno 30 odstotkov v primerjavi z modeli Galaxy S22.

Kakšne barve in cene lahko pričakujemo?
Okej, večinoma je opisana “Ultra”, kaj pa ostala modela?
Predlagam, da si primerjavo ogledate, kar na uradni strani:
https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-s23-ultra/compare/

Družina Galaxy S23 bo že v kratkem na voljo v štirih naravnih mat odtenkih: fantomsko črna, kremna, zelena in sivka.

Novi telefoni Galaxy S23 serije bodo pri operaterjih in trgovcih ter na spletni strani Samsung.com na voljo od 17. februarja 2023 in sicer po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah – Galaxy S23 Ultra od 1.399€, Galaxy S23+ od 1.199€ in Galaxy S23 od 949€.

Torej, najcenejši zastavonoša je ravno še “pod jurja”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.