20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Za nove iPhone 14 je že vrsta

3 min read

Medtem ko je Apple svoje težko pričakovane “14-tice” predstavil že prejšnji teden, smo jih danes lahko uzrli tudi že v trgovini iStyle. Ker bodo sprva omejene zaloge telefonov bržkone hitro pošle, se lahko že postavite v digitalno vrsto, prednaročila so namreč že odprta. Tudi za pametno uro Apple Watch Ultra in slušalke AirPods Pro, katerih prodaja se v Sloveniji prične 23. septembra. Naj spomnim, kaj prinaša številka 14 oziroma modelno leto 2022 v svet jabolčnih mobilnikov.

Sprememba v postavi iPhone 14
Apple se rad poigrava s številnimi govoricami, ki skozi celo leto spremljajo nove iPhone naprave. Letos so le redki pravilno napovedali, kako bo izgledala prva postava iPhone naprav. Na klop za rezerve oziroma v pokoj so poslali telefon iPhone Mini, katerega je nadomestil novi in izboljšani iPhone 14 Plus (v Sloveniji na voljo od 7. oktobra).

Osvežitev pa se je zgodila tudi v notranjosti. iPhone slovi po najboljših fotografijah in posnetkih, kar se še dolgo ne bo spremenilo. Primat bo do naslednjega leta držal nov in impresiven sistem dvojne kamere, ki se požvižga na šibko ali premočno svetlobo. V ospredju je nov glavni senzor z ločljivostjo 12 MP s še hitrejšo zaslonko. Na voljo je tudi nov senzor za selfie z ločljivostjo 12 MP, ki kot prvič pri telefonih iPhone predstavlja samodejno ostrenje. Za dodatno doživetje bo poskrbela spremna programska oprema, vključno s kinematografskim načinom 4K Dolby Vision ter akcijski način za zajem motivov v gibanju brez šuma in izgube kontrasta.

Vrhunska fotografija pa ni edina tradicija, ki jo bodo nadaljevali novi iPhone 14. Zaslon Super Retina XDR z neprebojno zaščito Ceramic Shield bo še naprej skrbel za vrhunski prikaz večpredstavnostne vsebine, baterija pa za celodnevno avtonomijo ne glede na zahtevnost uporabe.

Apple je zavezan prihodnosti in je med prvimi, ki v svojem ekosistemu v celoti pokriva novo 5G omrežje, kar velja tudi za nove iPhone 14 in iPhone 14 Pro. Med glavnimi novostmi, ki je prisotna skozi celotno družino, je varnostna tehnologija Crash Detection, ki omogoča avtomatski klic v sili v primeru prometne nesreče.

iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max premikata mejnike
iPhone linija za profesionalce vsako leto prekosi samega sebe. Tokrat so začeli s povsem novim procesorjem A16 Bionic, ki bo naredil še dodatno vrzel med Applom in konkurenco. Izstopa tudi spremenjena zareza na sprednji strani, ki kot običajno hrani senzorje za prepoznavo obraza in kamero za zajem selfijev. Prvič pa so zarezi dodali še programsko funkcijo Dynamic Island, ki klasični prostor na vrh zaslona prilagodi glede na dejavnosti na zaslonu, kot na primer poslušanje glasbe, prikaz obvestil in podobno. iPhone 14 Pro in Pro Max sta dobila še funkcijo vedno vklopljenega zaslona in nadgradnjo 12 MP senzorja kamere na 48 MP, ki zagotavlja do štirikrat večjo ločljivost, še posebej pri snemanju v
novem akcijskem načinu.

Novi iPhone 14 bodo na voljo v petih odtenkih: Product Red (rdeča), Starlight (bela), Midnight (črna), modra in vijolična. iPhone 14 Pro in Pro Max pa boste lahko oblekli v srebrno, zlato, vesoljsko črno ali vijolično preobleko.

Olajšan prehod s starih naprav
Če imate doma starejše iPhone, na primer iPhone 12 ali 13, in so vas novi telefoni navdušili do te mere, da se jim ne boste mogli upreti, vam lahko pri prehodu pomagajo pri zastopniku iStyle. Njihovi strokovnjaki vam bodo pomagali pri varnostnem kopiranju z vmesnikom iCloud Backup. Na voljo pa vam je tudi ekskluzivna ponudba treh mesecev brezplačnih Apple storitev, kjer poleg storitev Apple Music, Apple Arcade, in Apple TV+ dobite tudi 50 GB prostora na oblaku iCloud. Tako pridete na svoj račun ljubitelji iger, glasbe in filmov ter TV serij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.