25. septembra 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Televizor za … človeško ribico

2 min read

Človeške ribice vstopajo v 21. stoletje. Zdaj so si “omislile” še televizor. Po namestitvi televizorja 65-palčnega Samsung televizorja The Terrace so namreč deležne še večje pozornosti. Na velikem zaslonu lahko sedaj obiskovalci še bolj natančno opazujejo “zmajčke” v jamskem laboratoriju. The Terrace je narejen tako, da odlično deluje tudi v okolju s stalno visoko vlažnostjo in nizkimi temperaturam (okoli 10 stopinj Celzija).

Odpornost na vodo in prah potrjuje tudi certifikat IP55 Mednarodne elektrotehniške komisije, ki ga je ta zunanji televizor pridobil v lanskem letu. Televizor je izjemno odporen na različne vremenske razmere. Kos je tudi temperaturam med minus 31 °C in 50 °C.

Park Postojnska jama pogosto gosti različne dogodke, od gala koncertov do spektakularnih nastopov svetovno znanih umetnikov. The Terrace bo ob teh priložnostih tako na voljo tudi za prikazovanje drugih vrst vsebin. Zaradi antirefleksne tehnologije, ki zmanjšuje odboj svetlobe od njene površine, omogoča dobro vidljivost. Tehnologija optimizacije kakovosti slike AI pa tudi samodejno prilagaja svetlost zaslona glede na spreminjajoče se svetlobne razmere.

The Terrace bo obiskovalcem vsekakor pomagal k bolj pristnemu doživetju podzemnega sveta in njegovih prebivalcev. »Postojnsko jamo, kot svetovno znamenitost, obiščejo obiskovalci iz prav vseh držav sveta. Samsung The Terrace podpira naša prizadevanja pri predstavitvi te svetovno znane znamenitosti in ohranjanju človeških ribic. Našo skrb za ohranitev človeške ribice je v preteklosti prepoznala tudi komisija Evropske unije, ki je Postojnsko jamo uvrstila med finaliste prestižnega mednarodnega tekmovanja Natura 2000,« je povedala Katja Dolenc Batagelj, generalna direktorica Postojnske jame.

»Veseli nas, da je Samsung lahko postal del doživetja Postojnske jame in bo prispeval k bolj poglobljeni izkušnji obiskovalcev. V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko sodelujemo s podjetji, ki si prizadevajo ohranjati okolje in naravna čudesa za prihodnje generacije,« je povedal Matija Savnik, vodja prodaje za CE segment pri podjetju Samsung Electronics Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.