19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Philips še “navil” svoje OLED-televizorje

3 min read

Prvi dogodek, ki sem ga obiskal na letošnjem sejmu IFA, je bila predstavitev za medije podjetja TP Vision. Koga, vprašate? Podjetja, ki je desetletje nazaj kupilo pravice do blagovne znamke Philips in kljub strahovom številnih v industriji dokazalo, da ve, kaj in kako dela. V tem času je Philips doživel pravi preporod.

No, naj se vrnem k vsebini iz naslova. Glavni zvezdi sta seveda bila nova televizorja “pasme” OLED. Modela OLED+937 in OLED+907 odlikujejo kristalno jasna slika, vrhunska kakovost zvoka, impresivne zmogljivosti za videoigre ter številne druge pametne funkcije. Utelešata filozofijo evropskega dizajna, saj imata res tanko in elegantno ohišje ter skoraj brezrobo zasnovo, na račun česar pri večstranska osvetlitev Ambilight še toliko bolj do izraza.

OLED+937 vrhunskemu dodaja še plus
Najvišje postavljeni model v seriji televizorjev Ambilight, zahvaljujoč na(d)grajeni kakovosti slike in zvoka, prinaša resnično vrhunsko izkušnjo gledanja. Novi 65-inčni OLED+937 s svojim svetlobnim sijem preslika široko paleto barv tudi onkraj zaslona. Opremljen s štiristranskim sistemom svetlobnega sija Philips Ambilight Next Generation namreč še bolj natančno kot kadarkoli doslej na steno projicira barve, ki se ujemajo s sliko na zaslonu ter tako ustvarja čudovito ambientalno vzdušje.

Izboljšana izkušnja gledanja je kot nalašč za barvite filme in serije ter dokumentarne filme o naravi, še posebej zaradi v bazno enoto (ki lahko služi tudi kot podstavek) vgrajenih prestižnih zvočnikov Bowers & Wilkins. Enota je ovita v akustično prepustno tkanino Kvadrat Audiomix. Tudi igralci videoiger bodo zadovoljni z odlično izkušnjo, zahvaljujoč naprednim igralnim funkcijam ter povsem tekočem delovanju s popolno odzivnostjo.

Televizor lahko tako dobesedno služi tudi kot barvita umetnina na steni. Nova funkcija Aurora združuje galerijo v prednaloženih slik in videoposnetkov, ki jih bo svetlobni sij Ambilighta v vaši dnevni sobi povzdignil v privlačno umetniško predstavo.

Cena za prestižni Philips 65OLED937 bo 33 evrskih stotakov, skoraj tisočaka in pol pa bo dražji model s 77-palčno diagonalo. Da, prestiž, tokrat v obliki preprosto vrhunske slike in zvoka, nikoli ni bil poceni.


 
OLED+907 z minimalistično silhueto
Novi OLED+907 sledi izjemno priljubljenemu formatu izvirnega modela OLED+903 in ga izboljšuje z diskretno vgrajenim zvočnim sistemom Bowers & Wilkins, ki ustvarja izjemno široko zvočno sceno s kristalno jasnim dialogom. Vrhunsko kakovost slike zagotavlja mogočen zaslon, opremljen z najnovejšimi tehnologijami.

Vključuje dovršeni tristranski sistem ambientalnega svetlobnega sija Ambilight Next Generation in novo funkcijo Aurora – tako kot pri modelu OLED+937. Idealen je za igranje videoiger, saj podpira prikaz menijske igričarske vrstice s hitrimi nastavitvami in posebnimi načini za popestritev vaše igralne izkušnje.

Kot prava paša za oči deluje zasnova, ki vključuje minimalistično vrtljivo stojalo, s satenasto kromirano apreturo, integrirana zvočna polica pa je umeščena prek celotne širine televizorja ter prekrita z visokokakovostno akustično prepustno tkanino Kvadrat Audiomix.

Vstopni model je 55OLED907, ki stane 2499 evrov, večji 65-palčni brat pa je petsto evrov dražji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.