6. junija 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Še pametnejše zapestje

4 min read

Lepo je videti, kako uporabno se razvijajo pametne ure. Novinki, Samsungovi Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta pametni uri, ki z intuitivnimi vpogledi, naprednimi funkcijami in še boljšimi zmogljivostmi oblikujeta navade povezane z zdravjem in dobrim počutjem. Galaxy Watch5 izboljšuje funkcije, na katere se potrošniki zanašajo vsak dan, medtem ko je Galaxy Watch5 Pro najbolj trpežna Samsung pametna ura doslej.

Z naraščajočo željo po boljšem razumevanju in ukrepanju v zvezi s posameznimi zdravstvenimi ali športnimi cilji se je Samsung odločil zagotoviti uporabnikom poglobljeno spremljanje in praktične podatke, ki ponujajo informacije, ki jih uporabniki potrebujejo kot pomoč na njihovi poti do zdravja in dobrega počutja. Galaxy Watch5 je opremljena z edinstvenim senzorjem Samsung BioActive, ki prinaša novo dobo digitalnega spremljanja zdravja. BioActive Sensor, ki je bil prvič predstavljen v seriji Galaxy Watch4, uporablja čip, ki v praksi združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični srčni utrip, električni srčni signal in bioelektrično impedančno analizo telesne sestave – za zagotavljanje obsežnih odčitkov, ki vključujejo srčni utrip, raven kisika v krvi in celo raven stresa. Poleg tega lahko uporabniki pridobijo globlje razumevanje zdravja svojega srca s spremljanjem krvnega tlaka in EKG-ja – neposredno na zapestju.

S povečano površino in bolj neposrednim stikom z zapestjem Galaxy Watch5 zdaj spremlja zdravstvene meritve s še večjo natančnostjo kot predhodnica Galaxy Watch4. Posledično uporabnikom zagotovi poglobljeno razumevanje dobrega počutja. Temperaturni senzor uporablja infrardečo tehnologijo za bolj natančne odčitke, tudi če se temperatura okolice spremeni. To odpira nove možnosti za razvijalce, da razširijo svoje možnosti za zdravje in dobro počutje, uporabnikom pa, da izkoristijo povsem nove izkušnje.

Galaxy Watch5, zasnovana za vsakodnevne zmage, ponuja celovito izkušnjo od začetka do konca, ki presega fitnes dejavnosti in vključuje proces po vadbi, počitek in okrevanje. Orodje za merjenje telesne sestave zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega splošnega zdravja, ki mu nudi prilagojen pristop za zastavljanje ciljev, vodenje skozi prilagojene vadbe in spremljanje napredka. Ko je čas za počitek, serija Galaxy Watch5 omogoča uporabnikom podatke o okrevanju, vključno s srčnim utripom po intenzivni vadbi, in prilagojena priporočila glede porabe vode na podlagi izgube potenja.

Pri dobrem počutju je pomemben nočni počitek, zato uporabnikom pomagajo do boljšega spanja. Nudijo razumevanje vzorcev spanja prek rezultatov spanja, ki spremljajo faze spanja, skupaj z zaznavanjem smrčanja in ravnjo kisika v krvi. S tem lahko dosežemo izboljšane spalne navade z naprednimi nasveti za boljše spanje, ki nudijo prilagojen enomesečni vodeni program. Z integracijo SmartThings Galaxy Watch5 samodejno nastavi povezane luči, enote klimatske naprave in televizorje na vnaprej določene nastavitve, ki poskrbijo za idealno okolje za spanje. Uporabniki lahko spijo varno in trdno, saj vedo, da izboljšano zaznavanje padcev zagotavlja obveščanje stika v sili, če se vi ali vaša ljubljena oseba spotaknete doma ali padete s postelje.

Ni vam treba skrbeti, da bo vaši uri zmanjkalo energije ali da se bo poškodovala in opraskala; Galaxy Watch5 ima 13 % zmogljivejšo baterijo in omogoča osem ur sledenja spanja s samo osmimi minutami polnjenja, kar je 30 % hitreje kot Galaxy Watch4. Dodatna plast vzdržljivosti ščiti Galaxy Watch5. Letos je Samsung vključil prvi zaslon pametne ure z zaslonom iz safirnega kristala, ki nudi 60 % tršo zunanjo plast, tako da vaša ura ostane zanesljiva pri vsakodnevni uporabi. Z Googlovim asistentom lahko z glasom prikličete najljubšo skladbo v Spotifyju. Kmalu pa boste z zapestja brez povezave s pametnim telefonom našli pot z zemljevidi Google Maps.

Ljubitelji glasbe in zvoka bodo cenili posodobitve, ki vključujejo nove aplikacije, kot sta SoundCloud in Deezer. Poleg tega ura z operacijskim sistemom One UI Watch4.5 ponuja popolnejšo izkušnjo tipkanja, lažji način opravljanja klicev in številne nove funkcije za dostopnost, zaradi katerih je ura Galaxy Watch bolj intuitivna.

Galaxy Watch5 Pro pa je ustvarjena za vse, ki radi uživajo na prostem. Obvlada od pohodništva do kolesarjenja in več. Odlikuje jo izboljšan safirni kristal, ki je bolj odporen proti obrabi in trpežno ohišje iz titana, ki ščiti zaslon s štrlečim okvirjem. Galaxy Watch5 Pro je opremljena tudi s povsem novim športnim paščkom D-Buckle, ki ponuja robustno vzdržljivost z elegantnim in čistim prileganjem.

Vgrajena je zmogljiva in vzdržljiva baterija, med drugim pa ima Galaxy Watch5 Pro največjo baterijo med Samsung urami. Je 60 % zmogljivejša od Galaxy Watch4, kar je ključnega pomena, da vam sledi, ko premagujete novo pot. Izkoristite GPX, ki je prvič na voljo na Galaxy Watch. Odpravite se na pohod in posnemite ter delite z drugimi ljubitelji poti v aplikaciji Samsung Health z Route Workout. Prenesete lahko tudi pohodniške in kolesarske poti, ko vadite za naslednjo dirko ali poskušate popestriti svojo rutino. Med pohodom ali kolesarjenjem z intuitivnimi navodili zavoj za zavojem imejte oči na poti in stran od zemljevida . Ko boste pripravljeni na odhod domov, vas Galaxy Watch5 Pro zlahka pripelje do tja s funkcijo Track back, ki vas popelje nazaj na pot, po kateri ste prišli.

Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta že na voljo za prednaročilo (pri čemer prvi kupci prejmejo še darilo v obliki brezžičnih slušalk Galaxy Buds Live), prodaja pa se začne konec avgusta. Njune cene pa se začno pri 269 oziroma 399 evrih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.