26. septembra 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung nadgradil prepogljiva mobilnika

5 min read

Že tako prepričljiva Samsungova mobilnika, ki obvladata prepogibanje zaslona, sta z novo, tokrat že četrto, generacijo postala še boljša. Predvsem mi je všeč dejstvo, da sta pridobila odpornost na vodo, ki je drugi prepogljivi mobilniki (še) ne poznajo.

Korejski velikan iz sveta potrošniške elektronike zato za svoja Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 pravi, da sta najuporabnejši napravi, ki spreminjata način interakcije s pametnimi telefoni. Kar bo kar držalo. Oba novinca odlikujejo prilagodljiva oblika, prilagojene izkušnje in nadgrajena zmogljivost. Sedaj že četrta generacija Galaxy Z serije še naprej odstopa od običajnega in prinaša nove, učinkovite interakcije za izboljšanje vsakdanjega življenja.

Galaxy Z Flip4, orodje za samoizražanje

Kot so zapisali v Samsungu, Galaxy Z Flip4 ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov, zato je vrhunsko orodje za samoizražanje. Njegova kompaktna oblika, ki spominja na morsko školjko, ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon. S tanjšim pregibom, poravnanimi robovi, kontrastnim meglenim zadnjim steklom in sijajnim kovinskim okvirjem je oblikovno najbolj dovršen “pregibnik” doslej. Všeč mi je dejstvo, da je Samsung nehal “škrtariti” in ločevati regije sveta glede strojne opreme. Z Flip 4 bo tako po celem svetu naprodaj v enaki strojni konfiguraciji, ki ji bo poveljevala mobilna platforma Snapdragon® 8+ Gen 1. Drugi adut pa so boljše fotografije in videoposnetki – ti so bolj ostri in stabilni tako podnevi kot ponoči po zaslugi nadgrajenega sklopa kamer.

Z Flip4 je izdelan za prostoročno uporabo – ne da bi odprli telefon, lahko sedaj storite več. Kličite, odgovarjajte na sporočila in celo upravljajte pripomoček SmartThings Scene, vse to iz zunanjega zaslona. Videoposnetke snemajte prostoročno ali zajemajte celotne skupinske selfije pod različnimi koti, tako, da delno zložite Z Flip4 in aktivirate funkcijo FlexCam. Zahvaljujoč partnerstvu podjetja Samsung s tehnološkim velikanom Meta je FlexCam optimizirana za najbolj priljubljene družbene platforme, vključno z Instagramom, WhatsAppom in Facebookom. Z Z Flip4 lahko naredite več kot kdajkoli prej, saj lahko z nadgrajeno funkcijo Quick Shot posnamete visokokakovostne selfije kar z zunanjega  zaslona in tako izkoristite glavno kamero. Začnite snemati visokokakovostne videoposnetke v načinu Quick Shot in nato brez težav preklopite v način Flex, da nadaljujete snemanje brez uporabe rok, ne da bi ustavili videoposnetek – kar je idealno za ustvarjalce video vsebin in vlogerje. Uporabniki lahko zdaj snemajo selfije v načinu Portret in si pri uporabi funkcije Quick Shot ogledajo predogled v dejanskem razmerju fotografije.

Žepni telefonček seveda glede avtonomije delovanja ne zmore čudežev, je pa vsekakor dobrodošel podatek, da z nadgrajeno baterijo zmogljivosti 3700 mAh Galaxy Z Flip4 snema, predvaja in povezuje dlje. Opremljen s tehnologijo hitrega polnjenja pa lahko ustrezno zmogljiv polnilec baterijo napolni do 50 odstotkov zmogljivosti v približno pol ure.

Galaxy Z Fold4, mišičasta večopravilna naprava

Tudi Galaxy Z Fold4 je rezultat trajnih inovacij na področju pametnih telefonov in obenem najzmogljivejši pametni telefon podjetja Samsung doslej. Poleg tega je prva naprava, ki že tovarniško vsebuje nameščen Android 12L, posebno različico operacijskega sistema Android, ki jo je Google ustvaril za izkušnje z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami.

Večopravilnost na telefonu Z Fold4 je enostavnejša kot kdajkoli prej, zato lahko uporabniki tudi na poti opravijo več dela. Nova opravilna vrstica zagotavlja podobno postavitev kot na računalniku in omogoča dostop do priljubljenih in nedavnih aplikacij. Večopravilnost je tudi bolj intuitivna zaradi novih možnosti potega. Takoj lahko preklopite celozaslonske aplikacije na pojavna okna ali razdelite zaslon na polovico in tako pridobite več načinov za večopravilnost.

Partnerstvo podjetja Samsung z Googlom in Microsoftom dviguje večopravilnost na višjo raven. Googlove aplikacije, vključno s Chromom in Gmailom, zdaj podpirajo funkcijo povleci in spusti, kar uporabnikom omogoča hitro kopiranje in lepljenje povezav, fotografij in drugega iz ene aplikacije v drugo. S storitvijo Google Meet se lahko uporabniki zdaj povežejo z več ljudmi in uživajo v virtualnih skupnih dejavnostih, vključno s skupnim gledanjem videoposnetkov na YouTubu ali igranjem iger v videoklicu. Microsoftov pisarniški paket Office in Outlook izkoriščata prednosti zložljivega zaslona in zagotavljata več informacij na zaslonu ter hitrejše načine interakcije z vsebino. Večopravilnost je dopolnjena s funkcionalnostjo pisala S Pen, ki omogoča risanje in beleženje na poti s priročnim shranjevanjem v stoječem ovitku.

Galaxy Z Fold4 posname osupljive fotografije in videoposnetke z nadgrajenim širokim objektivom s 50 MP in objektivom s 30-kratno povečavo. Različni načini kamere, vključno z večjo karto povečave, ki je aktivirana v načinu Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie, so prilagojeni tako, da izkoriščajo edinstven faktor oblike za večjo prilagodljivost zajemanja. Z večjo velikostjo slikovnih pik, 23 odstotkov svetlejšim tipalom, in izboljšano procesorsko zmogljivostjo pa lahko uporabniki zajemajo jasne slike tudi ponoči.

Vsebina je na 19,3-centimetrskem oz. 7,6-palčnem glavnem zaslonu s prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz in komaj vidno kamero pod zaslonom (UDC) z novo razpršeno razporeditvijo podpikslov še bolj poglobljena in razločna. Priljubljene aplikacije družbenih medijev, kot je Facebook, so optimizirane za izkušnjo na velikem zaslonu, da je vsebina še bolj prijetna. Ali pa odprite najljubše aplikacije pretočnih storitev za zabavo, kot je Netflix, in glejte prostoročno z načinom Flex. Pri neoptimiziranih aplikacijah lahko uporabniki upravljajo napravo, ne da bi motili vsebino, z novo ploščico na dotik v načinu Flex, ki zagotavlja natančnost pri ustavljanju, previjanju in predvajanju videoposnetkov ali približevanju in oddaljevanju vsebine, ko je naprava v načinu Flex. Širši zaslon s tanjšim pregibom, nižjo težo in še ožjimi robovi omogoča lažjo interakcijo z eno roko med uporabo zunanjega zaslona.

Samsung nadaljuje svojo pot inovacij, na kateri premagujejo ovire, da bi zagotovil raven vzdržljivosti, ki jo potrošniki pričakujejo, tako znotraj kot zunaj. Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu sta Z Flip4 in Z Fold4 Samsungovi najtrdnejši zložljivi napravi doslej. Poleg tega sta Z Flip4 in Z Fold4 – kot že izpostavljeno – vodoodporna po standardu IPX8, zato so lahko uporabniki brezskrbni, če jih ujame dež.

Kot smo že vajeni, novotarije in inovacije niso poceni. Galaxy Z Flip4 in Z Fold4 sta že na voljo za prednaročilo, prve primerke pa bodo kupci, ki bodo za Galaxy Z Flip4 odšteli 1.159 €, za Galaxy Z Fold4 pa 1.799 € dobili še pred koncem meseca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.