26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

POCO F4 GT: igričarski paradni konj

2 min read

POCO, priljubljena blagovna znamka med mladimi tehnološkimi navdušenci, je predstavil svoj najnovejši vrhunski pametni mobilni telefon POCO F4 GT. Ta prinaša impresivno, vrhunsko zmogljivost, saj je opremljen z vrhunskim procesorjem Snapdragon 8 Gen 1, ki ga hladi sofisticirana tehnologija hlajenja LiquidCool 3.0. Opremljen z zaslonom AMOLED s hitrostjo osveževanja 120 Hz, z magnetnimi sprožilci (stranskimi gumbi za igranje) in s 120 W HyperCharge polnjenjem je vsekakor oblikovan po okusu igričarjev.

Z 8-jedrnim procesorjem, ki doseže tudi delovni takt 3,0 GHz, bo POCO F4 GT zagotovo osvojil mlade tehnološke navdušence, zlasti igralce iger. Zmogljivo hlajenje omogoča dvig zmogljivosti procesorja za 20 % in zmogljivost grafičnega procesorja do 50 %. Hkrati je za hitrejše nalaganje aplikacij in iger POCO F4 GT opremljen s pomnilnikom LPDDR5 RAM zmogljivosti do 6400 Mb/s ter nadgrajenim pomnilnikom UFS 3.1 ROM. V vsakem trenutku deluje odzivno in bliskovito hitro.

Hladilni sistem uspešno znižuje visoke temperature, ki jih oddaja zmogljiva strojna oprema, optimizirana za izvajanje intenzivnih igralnih sej. Za napajanje POCO F4 GT uporablja prvi polnilnik POCO HyperCharge 120 W in baterijo zmogljivosti 4700 mAh, ki jo je mogoče popolnoma napolniti v 17 minutah – in če igralec potrebuje več procesorske moči sredi igre, se bo POCO F4 GT napolnil do 100 % v samo 27 minutah.

Edinstveni lebdeči magnetni sprožilci, ki lahko prenesejo 1,5 milijona pritiskov, so bili testirani na več kot 100 priljubljenih igrah. To zagotavlja neprekosljivo stabilnost, hitro odzivnost in vzdržljivost. Za doseganje vrhunske igralne izkušnje CyberEngine, eden najboljših linearnih pogonov, ki so na voljo na pametnih telefonih Android, ponuja širši nabor vibracij. Zunaj igralnega načina lahko sprožilce uporabite kot bližnjico za hitri dostop, na primer kot bližnjico za aktiviranje kamere, zajem zaslona ali svetilko.

POCO F4 GT je opremljen s 6,67-palčnim ravnim zaslonom AMOLED s podporo za 10-bitne barve TrueColor, pa tudi s hitrostjo vzorčenja dotika 480 Hz in hitrostjo osveževanja do 120 Hz. Barvna natančnost je ohranjena tudi pri nizki svetlobi z uporabo visokofrekvenčne PWM-zatemnitve. POCO F4 GT je postavil 15 rekordov zmogljivosti zaslona s strani Display Mate in je bil ocenjen z A+.

Na hrbtni strani najdemo tri kamere. Glavna se pohvali z ločljivostjo 64 megapik, drugi dve pa zmoreta 8 oziroma 2 MP. Posrečena je tudi bliskavica, ki je v obliki strele.

Tudi cena je glede na vsebino ugodna. POCO F4 GT je na voljo v treh barvah: črni Stealth Black, srebrni Knight Silver in rumeni Cyber Yellow. Na trgu bo dostopen v različici 8 GB + 128 GB po priporočeni maloprodajni ceni 649 €. Od 20. do 27. maja bo POCO F4 GT dostopen po znižani ceni 584 €.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.