25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Zmajsko zmogljivi (in vzdržljivi) ThinkPad

2 min read

Čeprav se je Lenovo odpovedal fizični predstavitvi na sejmu MWC, to še ne pomeni, da podjetje nima česa pokazati. Nasprotno, novosti je ogromno, ena najbolj impresivnih pa je vsekakor prvi ThinkPad, ki ga poganja mobilni procesor Snapdragon. ThinkPad X13s navdušuje z večdnevno avtonomijo baterije, uporabniškimi izkušnjami, nadgrajenimi z umetno inteligenco in povezljivostjo 5G.

Kje začeti? Poganjata ga vrhunska računalniška platforma Snapdragon® 8cx Gen 3 ter operacijski sistem Windows 11 Pro. Izjemno tanek prenosnik ultra lahke zasnove brez ventilatorja zagotavlja naslednjo raven tihih, vedno vklopljenih, vedno povezanih uporabniških izkušenj, za piko na i pa nudi še neverjetno večdnevno avtonomijo baterije – kar do 28 ur. Uporabniška izkušnja je obogatena s tehnologijami umetne inteligence, povezljivostjo v mobilna omrežja 5G, vključno z mmWave, in podporo za aplikacije prek programa Microsoft App Assure za brezhibno produktivnost, varnost in sodelovanje.

ThinkPad X13s je zasnovan tako, da porabi kar najmanj energije: izdelan je iz 90 % certificirano recikliranega magnezija, uporabljenega za ohišje in pokrov zaslona, 97 % ponovno uporabljene plastike (PCC) v tiskanem vezju (PCB) in ohišju baterije ter zapakiran v embalaži iz recikliranega kartona. Tiskano vezje je izdelano z uporabo Lenovo nizkotemperaturne metode spajkanja, ki lahko zmanjša emisije ogljika za do 35 %, redkejše priklapljanje prenosnika na polnilec pa prav tako pomaga pri varčevanju z energijo. ThinkPad X13s je opremljen s 13,3-palčnim zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 z nizko porabo energije, ki prinaša občutljivost na dotik in tehnologijo Eyesafe za nizko vsebnost modre svetlobe, kar razbremeni oči uporabnika.

Hibridni zaposleni, globalni popotniki, terenski tehniki in zaposleni, ki so v stiku s strankami, bodo uživali v lahkem prenosniku, ki tehta le 1,06 kg in odpravlja vsakodnevno zaskrbljenost glede delovanja na baterijo in težave s povezljivostjo, ko se premikajo med delovnimi lokacijami. Tehnologija Wi-Fi 6E zagotavlja stabilnejšo brezžično povezavo in visoke hitrosti, ko brezžično omrežje ni na voljo ali pa javna dostopna točka ni dovolj varna, lahko naprava preklopi na mobilno omrežje 5G za bliskovito hitro in zelo varno povezljivost na poti.

Tehnološke inovacije bi morale biti brezhibne, bistvenega pomena je upoštevanje uporabniške izkušnje in želja po pametnejši in produktivnejši izkušnji sodelovanja. ThinkPad X13s združuje komunikacijsko orodno vrstico nad tipkovnico s kamero s 5 milijoni slikovnih pik s samodejnim kadriranjem s pomočjo umetne inteligence ter prinaša možnost vgradnje infrardeče (IR) kamere. Trismerni vgrajeni mikrofoni premorejo tehnologijo za inteligentno odpravo hrupa med konferenčnimi klici. Snapdragon 8cx Gen 3 je mobilni procesor, ki prinaša velike izboljšave uporabniške izkušnje, od pametnejšega zaznavanja prisotnosti ljudi za bolj priročno uporabniško izkušnjo preverjanja pristnosti (računalniški vid) do dodatne varnosti, zasebnosti in varčevanja z energijo s samodejnim izklopom ali zatemnitvijo zaslona, ko uporabnik pogleda stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.