26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Elektrike in iger

4 min read

Igričarska legija iz Lenova je z modelnim letom 2022 temeljito prenovljena. Med novinci so zmogljiva 16-palčna prenosnika Lenovo Legion 5i Pro in Lenovo Legion 5 Pro ter stilska 15-palčna modela Lenovo Legion 5i in Lenovo Legion 5. Novi igričarski prenosniki so na voljo s sistemom Windows 11, procesorji AMD Ryzen nove generacije ali najnovejšimi procesorji Intel Core 12. generacije in najnovejšimi ter najzmogljivejšimi grafičnimi karticami za prenosnike NVIDIA GeForce RTX. Nove naprave so navdihnile raziskave, opravljene med igričarji, odlikuje pa jih “čarobni minimalizem”, saj prinašajo preskok v sodobno estetiko z namenskimi podrobnostmi, kot so prečiščene oznake, poudarjeni zračniki in impresivna osvetlitev. Najvišje postavljena izboklina kamere z zaslonko eShutter in pokrov vmesnikov na zadnji strani poskrbita za eleganten videz moči, zmogljivosti prenosnikov pa pomagajo ustvariti bolj vključujočo izkušnjo, osredotočeno na uživanje in zmago v igrah. V kombinaciji z ekskluzivnimi rešitvami, ki jih ljubijo oboževalci Legiona, kot so napredni hladilni sistem Legion Coldfront 4.0, hitra in odzivna ergonomska tipkovnica Legion TrueStrike ter optimizirana nastavitev prek Lenovo Vantage, so to pravi stroji za igranje iger.

Zasnovan za pokoritev konkurence – Lenovo Legion 5 Pro Series
Vsak mora nekje začeti; še preden igralec dobi priložnost, da zmaga na tekmovanju, se mora dvigniti na visoko raven s preizkušenim prenosnikom, znanim po tem, da zagotavlja višje zmogljivosti od povprečja pri igranju iger in je zasnovan tako, da se brezhibno prilega njegovemu življenjskemu slogu. Prenosnika Lenovo Legion 5i Pro in Lenovo Legion 5 Pro sta zasnovana za zahtevno delo in igranje, saj sta opremljena z zmogljivo grafiko in preizkušena s strani profesionalcev. Lenovo Legion 5i Pro in Lenovo Legion 5 Pro sta prva 16-palčna prenosnika na svetu z igričarskim zaslonom ločljivosti WQHD+ in osveževanjem slike do 240 Hz, kar igralcem pomaga doseči prednost v igrah.

Premišljena zasnova zmogljivega prenosnika prinaša obilje vmesnikov, glavna zveza pa je vrhunski zaslon, ki zmore prilagodljivo osveževanje slike do 240 Hz. 16-palčni IPS-zaslon ločljivosti WQHD+ (2960 x 1600 pik) prikazuje sliko z razmerjem stranic 16 : 10, dosega 100 – odstotno pokritost barvnega spektra sRGB, 3 ms odzivni čas in zagotavlja potopno igričarsko izkušnjo. Certifikat VESA® DisplayHDR™ 400 in do 500 najvišje svetilnosti še izboljšata to neverjetno izkušnjo. Zaslon podpira tehnologijo Dolby Vision®, ki poskrbi, da najljubše zabavne vsebine in igre oživijo, saj prikazuje spektakularno kakovostno sliko, za povsem tekoče igranje brez trzanja ali trganja slike v igrah pa skrbi tehnologija NVIDIA® G-SYNC®.

Z razširjeno pasovno širino pomnilnika DDR5 s 4800 MHz in do 1 TB PCle pogonom SSD (Gen4) bodo uporabniki izkusili izjemno odzivnost prenosnika, h kateri prispeva tudi izboljša postavitev brezžičnih antene Wi-Fi 6E, za piko na i pa poskrbita visoka kapaciteta baterije – kar 80 Whr – ter super hitro polnjenje, ki izpraznjeno baterijo do 80 odstotkov zaloge energije napolni v samo 30 minutah. Za brezhibno igranje in produktivnost na poti najnovejši prenosniki podpirajo do 135 W polnjenje USB Type-C® za dodatno mobilnost, in so opremljeni s tanjšim napajalnikom, ki zagotavlja moč med 230 W in 300 W. Strojno učenje pomaga glede optimizacije baterije, saj umetna inteligenca v prenosnikih Lenovo Legion skrbi za izboljšano avtonomijo baterije in zmogljivosti hlajenja – samo pritisnite kombinacijo tipk Fn+Q, s katero preklopite v inteligentni način delovanja.

Hladnejši, tanjši in tišji kot prej – Lenovo Legion 5 Series
15-palčni prenosni računalnik Lenovo Legion 5i s procesorjem Intel Core i7-12700H 12. generacije je zasnovan za praktično vse igralce, ki želijo vsestranski računalnik, ki jim pomaga, da ostanejo družabni, povezani in se zabavajo brez žrtvovanja zmogljivosti. Enako, kot 15-palčni prenosnik Lenovo Legion 5 s procesorji AMD Ryzen nove generacije, predstavlja eleganten in uravnotežen prenosnik, ki poleg iger odlično obvladuje večopravilnost, produktivnost in potrebe glede digitalne zabave. Tanka in izjemno minimalistična prenosnika sta nevsiljiva in ​za doplačilo opremljena z grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 3060 ali še zmogljivejšo iz serije GeForce RTX 30 za nove ravni navdušenja nad igrami in do 125 W skupne porabe.

Oba prenosnika sta na voljo v svetlejšem ali temnejšem odtenku sive barve z izbiro 4-področne RGB ali bele osvetlitve ozadja prek nove rešitve Legion Spectrum RGB Lighting, vgrajene v tipkovnico Legion TrueStrike. Ta je zdaj na voljo v barvi, usklajeni z barvo prenosnika in z zamenljivimi pokrovčki tipk WASD za prilagojen videz.

Ne glede na to, ali tipkate domačo nalogo, poročilo za službo ali izvajate ukaze v igri, so vaši pritiski na tipke opazno tišji s 33-odstotnim zmanjšanjem hrupa tipk v primerjavi s prejšnjo generacijo zaradi izboljšanega ugreza tipk in mehkejših stikal, ki omogočajo 1,5 mm ugrez tipk. Poleg tega je izboljšan sistem prikritega hlajenja, ki ga najdemo v družini prenosnikov Lenovo Legion 5, ki je toplotno učinkovitejši in tišji – ponuja 40 odstotkov močnejši ventilator z večjo površino hladilnih reber, ki je 45 odstotkov večja od prejšnje generacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.