8. decembra 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungovi LED-televizorji

3 min read

Kot je že v navadi, proizvajalci televizorjev izkoristijo prvi sejem v letu – lasvegaški CES – za predstavitev svojih novosti. Samsungovi televizorji z letnico 2022 prinašajo najnovejše MICRO LED, Neo QLED in Lifestyle modele, ki nudijo še bolj realistične slike, poglobljeni zvok in vrhunsko personalizirano izkušnjo.

Najsodobnejši televizor korejskega velikana prihaja iz družine MICRO LED, ki ponuja najboljšo kakovost slike v svojem razredu zahvaljujoč 25 milijonom miniaturnih LED diod. Te ustvarjajo neverjetno poglobljeno izkušnjo z impresivno globino, živimi barvami in povečano ravnjo jasnosti in kontrasta. Na sejmu CES 2022 je Samsung predstavil MICRO LED v treh različnih dolžinah diagonale, in sicer 110, 101 in 89 palcev. Modeli MICRO LED lahko prikažejo vsako najmanjšo podrobnost prizora in nudijo najboljši nadzor z več kot milijon stopenj svetlosti in barvnih stopenj ter zagotavljajo resnično izkušnjo HDR.

MICRO LED je nenazadnje opremljen z izboljšano uporabnostjo in funkcijami prilagajanja:
• Art Mode omogoča potrošnikom, da spremenijo katero koli sobo v umetniško galerijo, na voljo sta tudi dve umetniški deli Refika Anadola.
• Multi View uporabnikom omogoča ogled vsebine iz štirih različnih virov hkrati – iz katerega koli ali vseh štirih vhodov HDMI – v neokrnjeni ločljivosti 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo.
• Dolby Atmos zagotavlja vrhunsko poglobljeno zvočno izkušnjo z zvočniki zgornjega, stranskega in spodnjega kanala za osupljiv večdimenzionalni zvok.

Razvoj Neo QLED s procesorjem Neo Quantum in dinamično zvočno izkušnjo
Zahvaljujoč procesorju Neo Quantum in napredku v tehnologiji slike in zvoku bodo Neo QLED televizorji zagotovili odlično sliko. Letošnji procesor uvaja napredno preslikavo kontrasta z BLU (enota za osvetlitev ozadja), ki poveča raven svetlosti z 12 na 14-bitno gradacijo za večji nadzor vira svetlobe – Quantum Mini LED. To omogoča televizorju, da nadzoruje svojo osvetlitev. Rezultat je izjemna kakovost slike, ki prikazuje polno vsebino HDR. Novi Neo QLED televizorji prinašajo tudi multi-inteligentni algoritem kakovosti slike Real Depth Enhancer, kar z ustvarjanjem občutka globine daje še večji občutek realizma vsebin na zaslonu, funkcija EyeComfort pa prilagodi svetlost in ton zaslona. V primeru spreminjanja svetlobe v okolici bo zaslon samodejno zmanjševal količino svetlobe in ponujal toplejše tone. To omogoča udobnejše gledanje ob večernih in nočnih urah in zmanjša modro svetlobo, ki vpliva na vaš spanec. Zvok je usmerjen tako, da se premika po prostoru skupaj s predmetom na zaslonu. 2022 Neo QLED vključuje tudi mnoge nadgradnje zvočnih užitkov. OTS Pro (Object Tracking Sound) funkcija z izjemnim Dolby Atmos in večkanalni zvočniki, ki so nameščeni po celotnem televizorju, zagotavljajo prepričljivo realistično dinamiko zvoka, ki spremlja dejanja na zaslonu z vseh strani.

Televizorji Lifestyle prinašajo brezhibno integracijo dizajna in tehnologije
Zasloni Samsung Lifestyle 2022 brezhibno združujejo dizajn in tehnologijo za edinstveno in prilagojeno izkušnjo. The Frame, The Sero in The Serif 2022 se ponašajo z novim mat zaslonom z lastnostmi proti bleščanju, odsevu in prstnim odtisom ter zagotavljajo eno najbolj prijetnih in udobnih izkušenj pri gledanju. Razvajali pa nas bodo tudi z večjo izbiro velikosti zaslonov. The Frame je voljo v različnih velikostih od 32″ do 85″ in nudi izkušnjo gledanja umetnosti v vsakem prostoru, Serif je z ikoničnim dizajnom na voljo od 43” do 65.” Sero nudi izkušnjo gledanja v pokončnem ali vodoravnem položaju in zato dvigne večopravilnost še na višjo raven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.