20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

OLE!D

2 min read

Statistično povprečni Janez (beri: prebivalec Slovenije) bo verjetno izustil izraz “Ole!”, ko bo prvič uzrl ostro in živobarvno sliko novih Philipsovih televizorjev z matriko OLED. Za letošnje leto so namreč pri omenjenem proizvajalcu povili dva vrhunskega televizorja, nova modela Philips OLED+986 in OLED+936, predstavljena danes na spletnem dogodku SOLE, namreč meje zmogljivosti in kakovosti prikaza slike premikata še više.

Oba modela, OLED+986 in OLED+936, imata vgrajen najnovejšo matriko OLED z letošnjo letnico, ki se pohvali s kar 20 % višjo svetilnostjo glede na lanske matrike. Za obdelavo slike skrbi 5. generacija slikovnega procesorja P5 AI, ki s tehnologijo Intelligent Dual Picture Engine zagotavlja najvišjo kakovost slike doslej – boljšo ostrino, še natančnejši prikaz barv in zahtevnih kožnih odtenkov ter izrazito višji kontrast. V kombinaciji s tehnologijo Dolby Vision bo televizor v načinu Dolby Vision Bright omogočil pristnejši prikaz vsebin, še posebej tistih, zajetih in predvajanih v načinu HDR

Peto generacijo slikovnega procesorja P5 AI z umetno inteligenco odlikuje nov način prepoznavanja filmskih vsebin, medtem ko tehnologija Ambient Intelligence s svojimi senzorji poskrbi, da je kontrast predvajanih vsebin ločljivosti SD ali HD vedno najbolje optimiziran glede na trenutno raven svetlobe v prostoru.

OLED+986 – televizor, ki navduši v vseh pogledih
Model OLED+986 je na voljo v 65-palčni različici in zagotavlja najvišjo kakovost slike, hkrati pa se ponaša z najnaprednejšim zvočnim sistemom, ki je bil kdaj koli vgrajen v televizor. Vrhunski model s svojim dizajnom pritegne pozornost v prav vsakem prostoru, odlikujejo ga namreč vrhunski materiali in prefinjeni detajli, ki zagotovo pripomorejo k nepozabni kinematografski izkušnji.

Zvočni sistem televizorja OLED+986 je bil zasnovan z namenom doseganja izjemne avdiofilske reprodukcije zvoka, ne glede na to, ali se ga uporablja za poslušanje zvoka iz zvočnikov televizorja ali kot samostojni glasbeni sistem.

Philips OLED+936 – televizor, ki zmore več
Model OLED+936 je na voljo v 48-, 55- in 65-palčni različici in se v primerjavi s svojim predhodnikom ponaša s številnimi izboljšavami na področju slike in zvoka. V splošnem je rezultat viden v večji natančnosti, boljšem analiziranju in moči procesiranja slike, ki v prostoru ustvarja občutek še večje slike in vrhunskega zvoka. Da je vrhunski dizajn prava paša za oči, so prepoznali tudi pri združenju European Imaging and Sound Association (EISA), ki je televizor že razglasilo za Najboljši domači kino TV leta 2021–2022.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.