7. julija 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Obsedeni z mobilniki

1 min read

Finska blagovna znamka HMD Global, lastnica Nokie, je predstavila zanimivo raziskavo, ki ugotavlja, da se je uporaba mobilnih telefonov v Evropi v zadnjem desetletju povečala kar za 84 odstotkov.

Glede na ugotovitve iz raziskave se Evropejci močno zanašamo na svoje telefone, saj se jih povprečno dotaknemo kar 163-krat na dan, medtem ko 17 ur in 30 minut na teden gledamo v njihov zaslon. Španci največ časa preživijo pred zaslonom telefona, in sicer kar 3 ure in 45 minut na dan, Nemci in Portugalci pa najmanj, in sicer dve uri na dan.

Mobilni telefoni so postali osrednje središče našega življenja – polovica vprašanih (57 %) telefon uporablja za nakupovanje, tri četrtine (72 %) za spremljanje financ, dve osebi od treh (61 %) za fitnes, treninge in sledenje, medtem ko se 60 % ljudi zdaj obrne na svoje slušalke, ko plačuje.

5 najpogostejših načinov uporabe mobilnega telefona

  1. mesto: Brskanje po internetu
  2. mesto: Brskanje po družbenih omrežjih
  3. mesto: Poslušanje glasbe
  4. mesto: Igranje iger
  5. mesto: Pošiljanje sporočil

Kako pogosto menjujemo svoje telefone?
V povprečju v Evropi menjujemo mobilne telefone vsaki dve leti in pol. Le vsak tretji ima svoj telefon več kot tri leta (27 %). Kljub temu tri četrtine anketiranih (76 %) pravi, da bi želeli svoj telefon obdržati dlje (79 %), če bi naprave ohranile svojo zmogljivost. Vsakega drugega (55 %) skrbi, kako njihovo neprestano menjavanje telefonov vpliva na okolje, četrtino (48 %) pa skrbi čezmerno nastajanje elektronskih odpadkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.