7. julija 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pandemija je vplivala na naše počitniške načrte

1 min read

Tako vsaj ugotavlja najnovejša raziskava Masterindex, ki pravi, da so posledice epidemij vplivale na počitniške načrte skoraj polovice Slovencev (45 %).

Od tega jih bo 47 % počitnikovalo v sosednjih državah, med njimi večina pri sosedih na Hrvaškem (73 %), 21 % v drugih Mediteranskih državah, 26 % v Sloveniji, 8 % pa zaradi epidemije sploh ne načrtuje oddiha. Za svoje nastanitve večinoma izbirajo zasebne nastanitve (53 %) in potujejo z avtomobilom (86 %), z letalom jih potuje manj kot petina (le 18 %).

Pri tem pa (pričakovano) izgubljamo strah pred kartičnim plačevanjem v tujini, saj se je, kot ugotavlja raziskava Masterindex, povišal delež Slovencev, ki v tujini običajno plačujejo s plačilno kartico, in sicer iz 21 % v 2020 v 27 % v 2021.

»Porast plačevanja s kartico v tujini v primerjavi s preteklim letom beleži tudi vidno povečanje nuje po visoki stopnji varnosti pred zlorabo, katero tudi vse več imetnikov kartice prepoznava kot prednost (55 % v 2019; 57 % v 2020; 64 % v 2021). Pri podjetju Mastercard se zavedamo, da je varna in dosledna plačilna izkušnja ključna za optimalno nakupovanje. Z najnovejšo debetno kartico tako s politiko Zero Liability (nična odgovornost) svojim uporabnikom zagotavljamo, da v primeru zlorabe kartice za zlorabo niso odgovorni. Za okrepljeno varnost digitalnih plačil pa dodatno nudimo najsodobnejšo varnostno tehnologijo Mastercard Identity Check™, ki z uporabo biometričnega sistema nenehno preverja pristnost uporabnika,« izpostavlja Luka Gabrovšek, poslovni direktor družbe Mastercard v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.