2. aprila 2023

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nova generacija semantičnega ciljanja

2 min read

Družba iPROM je nadgradila tehnologijo iPROM Cloud z naprednim algoritmom za semantično ciljanje, zasnovanim za učinkovitejše iskanje stičnih točk med vsebino spletnih strani in vsebino oglasov. Nova generacija semantičnega ciljanja z uporabo umetne inteligence oglaševalcem omogoča boljše povezovanje vsebine oglasnih sporočil z vsebino digitalnih medijev, zagotavlja višjo raven relevantnosti in varnosti blagovne znamke ter izboljšanje rezultatov oglaševalskih akcij.

Novo jedro rešitve je prilagojeno jezikovnim področjem srednje in vzhodne Evrope ter predstavlja eno izmed prvih tovrstnih rešitev, namenjenih oglaševalcem, ki posegajo v ta geografska območja.

»S semantičnim ciljanjem uporabimo poglobljeno razumevanje vsebine spletnih strani, ki smo ga pridobili s tehnologijo obdelave naravnega jezika in globokim učenjem, za učinkovitejše umeščanje oglasov ob sorodne vsebine v mediju. Oglasi tako postanejo del vsebine, so naravnejši, zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in tako boljše odzive pri uporabnikih,« pojasnjuje Tomaž Tomšič, vodja oddelka iPROM Labs. »Hkrati pa algoritem semantičnega ciljanja prepozna potencialno škodljivo vsebino, jo izloči iz ciljanja in s tem varuje ugled blagovne znamke,« dodaja Tomšič.

Nadgrajeno semantično ciljanje za večjo dovzetnost uporabnikov na oglasna sporočila
Novo iPROMovo jedro za semantično ciljanje temelji na analizi vsebine spletnih dokumentov, ki uporablja globoko učenje in analizo naravnega jezika (Natural Language Processing – NLP). Ta način obdelave besedil zagotavlja prepoznavanje besed in razmerja med njimi, s tem pa ponuja globlji vpogled v pomen vsebin, objavljenih znotraj samih digitalnih medijev.

Algoritem za ciljanje v nadaljevanju išče stične točke med vsebino oglasa in vsebino, objavljeno v digitalnem mediju, oglasni strežnik pa na osnovi tega prikazuje za uporabnika relevantno oglasno vsebino.

Umeščanje oglasov ob povezano oziroma sorodno vsebino v digitalnih medijih zagotavlja večjo pozornost in večjo odzivnost uporabnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.